ΣΕΔΑΜ: «Δεν θα μεταθέσουμε τις ευθύνες στους εργαζόμενους»
Κοινωνία

ΣΕΔΑΜ: «Δεν θα μεταθέσουμε τις ευθύνες στους εργαζόμενους»

Ενάντια στην κυβέρνηση καταφέρεται το Σωματείο Εργαζομένων Αμαρουσίου σχετικά με τη λειτουργία του Δημοσίου και το σχέδιο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων. Αναφέρεται στις προσλήψεις ατόμων στο Δημόσιο από τα κόμματα για λόγους ψηφοθηρίας και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταθέσει τις ευθύνες για τον τρόπο λειτουργίας του στους εργαζόμενους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δεν θα μεταθέσουμε τις ευθύνες στους εργαζόμενους

Οι πρωταγωνιστές του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς δεν μπορεί να γίνουν οι αρχιτέκτονες ενός άλλου, φιλικού προς τον πολίτη Δημοσίου, ούτε οι τιμητές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, όσες μεταλλάξεις και αν κάνουν.

Το Δημόσιο, δεν μπορεί να προσλαμβάνει διαχρονικά, για να ικανοποιεί τις πελατειακές ανάγκες των κομμάτων εξουσίας, να κάνει τα στραβά μάτια και να παροτρύνει το ίδιο σε παρατυπίες, να κυβερνά χρόνια μ΄ αυτό τον τρόπο, να αναπαράγονται κόμματα και πρόσωπα σε θέσεις εξουσίας και σήμερα πάλι στο όνομα τις διαφάνειας και της αξιοκρατίας, της νομιμότητας και της ισονομίας, να βυσσοδομεί σε βάρος των εργαζομένων για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δανειστών και να προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να κερδοσκοπήσει και πάλι πολιτικά με τις απολύσεις, όπως έκανε με τις προσλήψεις στο παρελθόν.

Δεν θα τους διευκολύνουμε όμως και στο ρετουσάρισμα της εικόνας ενός εχθρικού προς τον πολίτη κράτους, που είναι απότοκο της πολιτικής τους και δεν θα μεταθέσουμε τις ευθύνες στους εργαζόμενους για το πώς λειτουργεί αυτό και ποιον εξυπηρετεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμβάσεων στο παρελθόν μετατράπηκαν σε αορίστου διαρκείας, όχι γιατί το ήθελαν οι κυβερνήσεις, αλλά γιατί δόθηκαν σκληροί αγώνες από τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα και οι λύσεις που δόθηκαν διαχρονικά στο παρελθόν, αντανακλούσαν κάθε φορά τους συσχετισμούς, τη διάρκεια και την ένταση αυτών των αγώνων.

Ποιοι μιλάνε όμως για νομιμότητα και θέλουν να την πατάξουν σε βάθος εικοσαετίας μάλιστα και να ανακαλύψουν ποιος εργαζόμενος έκανε κάποια παρατυπία για να βρει δουλειά;

Αυτοί που φυλάνε τα νώτα τους κάθε φορά και φροντίζουν να διαλύουν τη Βουλή, για να απαλλάσσεται το πολιτικό τους προσωπικό από τις ποινικές του ευθύνες και τη ζημία που επέφερε στο Δημόσιο;

Τι έγινε με τη Siemens, τη λίστα Λαγκάρντ, τα υποβρύχια, το Βατοπέδιο και τις προσχηματικές κοινοβουλευτικές εξεταστικές επιτροπές, που τους δικαίωνε κάθε φορά;

Δυστυχώς υπάρχει ακόμη κόσμος που πιστεύει ότι η κυβέρνηση κάνει τον επανέλεγχο των συμβάσεων, ότι αυστηροποιεί το πειθαρχικό δίκαιο των υπαλλήλων και προωθεί την αξιολόγηση με στόχο να πατάξει τα κακώς κείμενα, να αυξήσει την παραγωγικότητα και να εμπεδώσει ένα κλίμα χρηστής και διαφανούς δημόσιας διοίκησης.

Η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των συμβάσεων γίνεται για να έχει την ετήσια «καβάντζα» των απολύσεων και το αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο για να διώκει τους «ανήσυχους» και «απείθαρχους» εργαζόμενους.

Οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι «φύονται» στην καρδιά και τις παρυφές της δικιάς τους εξουσίας και είναι άτομα της ιδίας συνομοταξίας μ΄ αυτούς και γι΄ αυτό η διαφθορά ζει και βασιλεύει.

Αν θέλουν να τους βρουν δεν έχουν παρά να ψάξουν στις «αυλές» τους.

Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. ΜΑΖΙ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Ενωμένοι να συμπορευτούμε στην επίλυση των θεμάτων που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε αυτούς που μας πληρώνουν, που δεν είναι άλλοι από τους πολίτες του Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet