ΣΕΔΑΜ: Κάλεσμα προς δημότες για συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου
Κοινωνία

ΣΕΔΑΜ: Κάλεσμα προς δημότες για συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου καλεί τους δημότες Αμαρουσίου να συμμετάσχουν στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, στις 10:30, στην Ομόνοια, σημειώνοντας ότι τα νέα μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση αφορούν στο σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Σε θέλουμε συμπαραστάτη, συνοδοιπόρο, να δηλώσουμε και να διαδηλώσουμε από κοινού την αντίδρασή μας. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούμε, να αφήσουμε ένα καλύτερο κόσμο από αυτόν που εμείς κληρονομήσαμε», τονίζει το Σωματείο προς τους δημότες.

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

Φίλε δημότη,

Η συγκυβέρνηση μαζί με τους δανειστές δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα επιτελεία τους προχωρούν στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων του Αυγούστου, εξαπολύοντας και νέα επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Βάζουν και νέα θηλιά στους λαιμούς των εργαζομένων προκειμένου να διατηρήσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες τα κέρδη τους. Τα νέα μέτρα που μας ετοιμάζουν δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους των δήμων αλλά το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Καταργούν την Κοινωνική Ασφάλιση και τη μετατρέπουν σε πανάκριβο εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους. Μειώνουν ακόμα περισσότερο τις συντάξεις και τις μετατρέπουν σε επίπεδο επιδόματος, που σε καμιά περίπτωση δεν θα αρκεί για να ικανοποιήσουμε τις καθημερινές μας ανάγκες. Αυξάνουν τα όρια ηλικίας στα 67. Καταργούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά στους εργάτες καθαριότητας αλλά και στα υπόλοιπα τεχνικά συνεργεία προσθέτοντας άλλα 9 χρόνια τουλάχιστον εργασίας.

Απαλλάσσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από τα ανταποδοτικά τέλη, όπου σε συνάρτηση με την παρά πέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε και νέα αύξηση στα ήδη ακριβά τέλη που πληρώνουμε.

Προχωρούν σε μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων σε λιμάνια, αεροδρόμια αλλά και σε υπηρεσίες των δήμων.

Στόχος τους είναι να απαλλάξουν όσο περισσότερο γίνεται τους επιχειρηματικούς ομίλους από τις εργοδοτικές εισφορές τους προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Ο Δήμος Αμαρουσίου όλο αυτό το διάστημα πρωτοπορεί στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής. Είναι μέρος του προβλήματος. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ δίνει γραμμή και κατεύθυνση. Αφού φρόντισε όλο το προηγούμενο διάστημα να υποβαθμίσει τελείως τις υπηρεσίες από προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή, σήμερα προχωράει στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού δεσμεύοντας τα δημοτικά τέλη για τα επόμενα 12 χρόνια, στην παραχώρηση του οδοκαθαρισμού αλλά και κομματιών του Νομικού Προσώπου όπως τα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί σταθμοί και η κατρακύλα συνεχίζεται. Είναι ψέματα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για να έχουν οι δημότες ποιοτικότερες υπηρεσίες. Τα δείγματα γραφής των εργολάβων είναι γνωστά. Όσες φορές επιχειρήθηκε, το κόστος τριπλασιάστηκε με άμεση συνάρτηση στα δημοτικά τέλη ενώ οι παροχές υποβαθμίστηκαν ακόμα περισσότερο.             

ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΄ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ.

Για όλα αυτά άλλα και τα άλλα που μας ετοιμάζουν δηλώνουν ότι έχουν τη συναίνεσή μας. Και μόνο στη σκέψη αυτή, θα πρέπει να μας βρουν σύσσωμους στους δρόμους του αγώνα. Ουδέποτε οι εργαζόμενοι έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας και των κατακτήσεών μας.

Μας μιλάνε για πολιτική σταθερότητα. Το μόνο που επιδιώκουν είναι ο λαός, οι εργαζόμενοι, να είναι υποταγμένοι, να μην μιλάνε, να μην διαμαρτύρονται, ώστε να παίρνουν τα όποια αντεργατικά μέτρα χωρίς αντιδράσεις.   

Δεν θα πρέπει να περάσει σήμερα η απογοήτευση και ο εφησυχασμός που έντεχνα καλλιεργούν. Αν σήμερα τους αφήσουμε να τα περάσουν, αύριο θα έρθουν και νέα μέτρα ακόμα πιο δυσβάστακτα, ακόμα πιο βάρβαρα.

Θέλουν να μας βάλουν σε αντιπαράθεση τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Μην τους το επιτρέψουμε. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Είμαστε όλοι εργαζόμενοι. Καθημερινά για το μόνο που πασχίζουμε είναι για να πάμε ένα πιάτο φαί στις οικογένειες μας και στα παιδιά μας. Μας θέλουν διαιρεμένους για να μπορούν να περνάνε τα αντεργατικά τους μέτρα, αναίμακτα.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Φίλε δημότη, μπροστά στη νέα λαίλαπα που μας ετοιμάζουν σε καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία μας. Να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, τη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων μας και των κατακτήσεών μας.

Αυτό που δεν κατάφεραν να γκρεμίσουν τα πέντε χρόνια της κρίσης δεν θα επιτρέψουμε να το γκρεμίσουν οι δήθεν «αριστεροί» για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Σε θέλουμε συμπαραστάτη, συνοδοιπόρο, να δηλώσουμε και να διαδηλώσουμε από κοινού την αντίδρασή μας. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούμε, να αφήσουμε ένα καλύτερο κόσμο από αυτόν που εμείς κληρονομήσαμε.

  • Λέμε ΟΧΙ στην καρατόμηση του ασφαλιστικού.
  • Λέμε όχι στην αύξηση των ορίων ηλικίας.
  • Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση των ΒΑΡΕΩΝ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ.
  • Λέμε ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις.
  • Λέμε ΟΧΙ στις νέες μειώσεις των μισθών μας.
  • Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση των δημοτικών τελών στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
  • Λέμε ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς των σπιτιών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10:30.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet