Σεμινάριο για τον προσεισμικό έλεγχο δημόσιων κτηρίων διεξήχθη στο Μαρούσι
Κοινωνία

Σεμινάριο για τον προσεισμικό έλεγχο δημόσιων κτηρίων διεξήχθη στο Μαρούσι

Ένα απόλυτα χρήσιμο και απαραίτητο ενημερωτικό σεμινάριο για τον προσεισμικό έλεγχο των κτηρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης για την εκπαίδευση και κατάρτιση των καθ΄ ύλη αρμόδιων φορέων, διεξήχθη παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και τον Δήμο Αμαρουσίου με τη συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), στο δημαρχείο Αμαρουσίου την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γεώργιος Στασινός, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, Γεράσιμος Παπαδόπουλος και στελέχη του ΟΑΣΠ.
Παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης, Γεώργιος Ζήκος, Ευάγγελος Κάββαλος, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας,  Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, Μιχάλης Παπαδόπουλος, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, δημοτική σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γεώργιος Διδασκάλου.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε την ιδιαίτερη έμφαση και σημασία που δίνει η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στη διαδικασία εκπαίδευσης και ενημέρωσης και κυρίως, στην πρόληψη έκτακτων γεγονότων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στα θέματα πρόληψης, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στα θέματα ασφάλειας, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στα θέματα εκπαίδευσης.

»Βασική αρχή της φιλοσοφίας μας είναι το “προλαμβάνειν”, όταν κάποιοι άλλοι πορεύονται με την αρχή «να μην τύχει στη δική μας βάρδια.

»Η σημερινή ημερίδα είναι μόνο η αρχή σε μία συνολική προσπάθεια, η οποία θα συνεχισθεί και με άλλες δράσεις στον Δήμο Αμαρουσίου, τις οποίες έχουμε ψηφίσει στον προϋπολογισμό μας, όπως είναι η υλοποίηση προγράμματος εκπαίδευσης στελεχών σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση καταστροφών στο σχολικό περιβάλλον.

»Παρά το γεγονός ότι δεν είναι στη δική μας αρμοδιότητα , ειδικά ο προσεισμικός έλεγχος τω σχολείων, καθώς είναι αρμοδιότητα του Κτ.Υπ. Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ ), επειδή όμως, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία και επειδή για άλλη μια φορά, τόσο η Κεντρική, όσο και η Περιφερειακή Διοίκηση δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε δράση ενεργοποίησης, είναι σίγουρο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μείνει απαθής και αδιάφορη.

»Αν και δεν διαθέτουμε τα απαραίτητα μέσα, έχουμε την ευαισθησία και προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να συμβάλουμε στην κατάλληλη ενημέρωση και εκπαίδευση στη βάση της δική μας φιλοσοφίας, παρά να θεραπεύουμε τις πληγές εκ των υστέρων.

»Οι κατασκευές στην Αττική και γενικότερα στην Ελλάδα στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ιδιαίτερα ασφαλείς, έχουμε έναν αντισεισμικό κανονισμό από τους πλέον σύγχρονους, έχουμε μεγάλη εμπειρία στις κατασκευές, αλλά οφείλουμε να ελέγχουμε τα κτίρια δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης γιατί ο έλεγχος θα μας βοηθήσει να είμαστε ασφαλείς. Τα παλαιότερα κτίρια χρήζουν επίσης επανέλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι όντος συνεχίζουν να λειτουργούν με ασφάλεια. 

»Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, η χώρα μας έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από την ελλιπή προετοιμασία, όπως στα πρόσφατα γεγονότα.
Αυτή είναι η δέσμευσή μας για το αύριο.

»Με τη στήριξη του λαού της Αττικής για την εκλογή μας στο αξίωμα του Περιφερειάρχη Αττικής θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα, που ήδη έχουμε σχεδιάσει, με σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της πρόληψης και της εκπαίδευσης για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα μέσα από μία καταστροφή.  

»Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε τους αξιόλογους και καταρτισμένους επιστήμονες που έχουμε σήμερα κοντά μας, οι οποίοι στην ημερίδα αυτή ενημερώνουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διαδικασία, αλλά και για όλα όσα πρέπει να γίνουν  για να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet