ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Άμεση  ένταξη των εκπαιδευτικών που το επιθυμούν στις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό
Κοινωνία

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Άμεση ένταξη των εκπαιδευτικών που το επιθυμούν στις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό

Για την ανάγκη εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει:

Μέσα στο ίδιο σχολικό έτος 2020 – 2021 η εκπαίδευση δέχεται για δεύτερη φορά αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας της με στόχο την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από τη διάδοση του κορονωϊού, με ανυπολόγιστες συνέπειες και επιπτώσεις στη μορφωτική και παιδαγωγική διαδικασία για τους μαθητές μας.

Οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης αντεπεξέρχονται με γενναιότητα και ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στις πιο αντίξοες συνθήκες λειτουργίας που γνώρισε από το 1950 και μετά ο σχολικός μηχανισμός.

Ήρθε η ώρα να προστατεύσει η πολιτεία τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης (δημόσιας & ιδιωτικής), εντάσσοντας όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν, άμεσα και ανεξάρτητα από την ηλικία τους, στις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό έναντι του ιού Covid-19, με στόχο την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων όταν και πάλι ανοίξουν για διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο λιγότερα προβλήματα θα υπάρξουν στα σχολεία μας, όταν ξανανοίξουν και πάλι, ενώ θα σωθούν χιλιάδες άνθρωποι (εκπαιδευτικοί και μαθητές), ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να νοσήσουν όταν βρεθούν όλοι/όλες μαζί στις σχολικές τάξεις των 25 – 27 μαθητών.

Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία να επιληφθούν του θέματος και να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις άμεσα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet