ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Άμεση αναστολή λειτουργείας των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων
Κοινωνία

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Άμεση αναστολή λειτουργείας των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

«Από την Τετάρτη 10/2/2021 ανεστάλη, για δεύτερη φορά μέσα στη φετινή σχολική χρονιά, η λειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, εξαιρώντας και πάλι τα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία», όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) Αμαρουσίου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν τα εξής:

Μέσα στο χειρότερο και πιο επικίνδυνο κύμα της πανδημίας του ιού Covid-19 οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων οδηγούνται από το ΥΠΑΙΘ, ως πρόβατα επί σφαγής, εγκαταλειμμένοι στο έλεος της πανδημίας του κορωνοϊού, να λειτουργούν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας.

Καλούμε άμεσα το ΥΠΑΙΘ να αναστείλει τη λειτουργία των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων πριν θρηνήσουμε θύματα.

Καλούμε τη ΔΟΕ να επιληφθεί άμεσα του θέματος. Το υπουργείο Υγείας και το ΥΠΑΙΘ οφείλουν έστω άμεσα να εμβολιάσουν τους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων που επιθυμούν να το κάνουν.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει στη διάθεσή του τους ΑΜΚΑ των συναδέλφων εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου και αιτείται την ένταξη των συναδέλφων σε άμεση προτεραιότητα για εμβολιασμό, εφόσον το ΥΠΑΙΘ επιμείνει στην μη αναστολή της λειτουργίας τους. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε αναλώσιμοι!

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ανοιχτά, αλλά απόλυτα ασφαλή, για μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολεία, ζητώντας:

Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, εξεύρεση διαθέσιμων ελεύθερων χώρων και λειτουργία τους ως σχολεία, πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων, πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, τοποθέτηση επιπλέον δάσκαλου σε κάθε σχολείο, διαθέσιμους σε κάθε διεύθυνση δάσκαλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, σχολικό νοσηλευτή σε κάθε σχολείο και σχολειατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ κ.λπ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet