Σε Άγιο Θωμά και Σωρό ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Σε Άγιο Θωμά και Σωρό ο Γ. Πατούλης

Το έργο που έχει υλοποιηθεί στο Μαρούσι στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, καθώς και τον σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας ανέπτυξε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Γιώργος Πατούλης σε συγκεντρώσεις κατοίκων από τις γειτονιές του Σωρού και του Αγίου Θωμά, με τη συμμετοχή δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων του συνδυασμού στις προσεχείς εκλογές της 18 Μαΐου 2014, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί.

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά στον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη γειτονιά τους με τη συμμετοχή της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Μαρίας Γαροφαλάκη – Ντίντα.

Ο κ. Γ.  Πατούλης παρουσίασε το έργο της Δημοτικής Αρχής στη διάρκεια της τριετίας και επικεντρώθηκε κυρίως στο έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης των γειτονιών της πόλης, με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων, μεταξύ των οποίων είναι και η περιοχή του Αγίου Θωμά.

«Ως Διοίκηση είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί αποδεικνύεται στην πράξη ότι μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις μας, να είμαστε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας, να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Έπειτα από αγώνα της διοίκησης και των υπηρεσιών του Δήμου πετύχαμε να επιλεγούν και να ενταχθούν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας έργα βιοκλιματικής αναβάθμισης στις γειτονιές του Αμαρουσίου. Εργαζόμαστε συστηματικά, με σχέδιο και πρόγραμμα με στόχο κάθε μέρα που περνά, η δέσμευσή μας να κάνουμε το Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη να γίνεται πράξη και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνεται ο δημότης ούτε ένα ευρώ».

Η παρέμβαση που υλοποιείται στην παρούσα φάση όπως σημείωσε ο κ. Γ. Πατούλης αφορά στο τμήμα νότια της Αττικής Οδού, δηλαδή από την οδό Ερατούς μέχρι την οδό Ευζώνων, με συνολικό μήκος διαδρομής περίπου 3.560μ.

Στην Πολεοδομική Ενότητα Αγίου Θωμά οι παρεμβάσεις γίνονται στο Τμήμα οδός Ερατούς- οδός Φαιάκων– οδός Αμαρυσίας Αρτέμιδος.

Το έργο βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης, είναι συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Τι παρεμβάσεις προβλέπονται

Η παρέμβαση δανείζεται αισθητικά στοιχεία από το Ολυμπιακό συγκρότημα. Οι γενικές αρχές σχεδιασμού προβλέπουν:

  • Δημιουργία λωρίδας ποδηλατοδρόμου πλάτους 1,50μ. κατασκευασμένη από ψυχρή χρωματιστή άσφαλτο με φωτοκαταλυτική τελική επίστρωση. Το χρώμα δημιουργεί ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ η ιδιότητα του φωτοκαταλυτικού υλικού μειώνει τους ρύπους στην ατμόσφαιρα και μειώνει τις εργασίες συντήρησης της ασφάλτου.
  • Περιορισμός της λωρίδας κίνησης των οχημάτων στα 3,50μ. ώστε να είναι επαρκής και ασφαλής η διέλευση των οχημάτων. Όταν ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης, τότε συνολικά το πλάτος των δύο λωρίδων κινήσεων είναι 6,50μ.
  • Τοποθέτηση ψυχρής ασφάλτου στο οδόστρωμα με φωτοκαταλυτική τελική επίστρωση.
  • Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και κάλυψή τους με ψυχρά υλικά πλακοστρώσεων, τα οποία μειώνουν την επιφανειακή θερμοκρασία του αέρα και καταπολεμούν το φαινόμενο θερμικής αστικής νησίδας. Η επιλογή των υλικών θα γίνει ανάλογα με το ύφος του κάθε δρόμου.
  • Αντικατάσταση του φθαρμένου αστικού εξοπλισμού με νέο, κατασκευασμένο από υλικά φιλικά στο περιβάλλον.
  • Σχεδιασμός θέσεων στάθμευσης στο πεζοδρόμιο απέναντι από τον ποδηλατόδρομο.
  • Ενίσχυση αστικού πρασίνου.
  • Κατασκευή δικτύου εναλλακτών αέρα.
Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Παράλληλα με την παρέμβαση θα εκτελεστούν:

  • Η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή της οδού με την οδό Νερατζιωτίσσης.
  • Κατασκευή εξοχών του κρασπέδου σε προεπιλεγμένα σημεία διάβασης πεζών. Μία εξοχή θα φιλοξενήσει και την εγκατάσταση πλήρους φωτεινού σηματοδότη διάβασης πεζών. Στα άκρα της οδού θα τοποθετηθούν επικουρικά και παλλόμενοι σηματοδότες αναγγελίας κινδύνου.
  • Στη Βόρεια πλευρά της οδού θα διαγραμμισθεί λωρίδα κυκλοφορίας ποδηλάτων, η οποία θα συνδέεται ανατολικά με τον ποδηλατόδρομο της βιοκλιματικής ανάπλασης και δυτικά με τον αττικό ποδηλατόδρομο «Πειραιάς – Κηφισιά».
ΣΩΡΟΣ

Ο Γ. Πατούλης σε συγκέντρωση κατοίκων του ΣωρούΣε ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε με κατοίκους της γειτονιάς του Σωρού, συνομίλησε μαζί τους και αντάλλαξε απόψεις για θέματα που αφορούν στον Σωρό σε δύο συγκεντρώσεις, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Σμυρνή και της υποψηφίας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές Σοφίας Κόλια-Φωτεινού.

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί στην περιοχή, αλλά κυρίως σε αυτό που προγραμματίζεται, το οποίο θα αναβαθμίσει τη γειτονιά και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά:

  • Στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν συμβάλει στην αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων.
  • Στα έργα οδοποιίας στις οδούς Αλαμάνας και Δελφών.
  • Στη διαπλάτυνση του υπολοίπου τμήματος της οδού Σωρού, έργο ενταγμένο σε μελέτη ύψους 2 εκατ. ευρώ.
  • Στη διάνοιξη της οδού Σωρού από το ύψος της Λ. Κηφισίας έως το ύψος της οδού Αμαρουσίου – Χαλανδρίου.
  • Στη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και θα αποσυμφορήσει την περιοχή από τον κυκλοφοριακό φόρτο.
  • Στα έργα διαμόρφωσης στις οδούς Αγ. Αθανασίου, Κονίτσης, καθώς και του κοινόχρηστου χώρου, όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου.
  • Στην ένταξη της περιοχής Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα στο Σχέδιο Πόλης, δέσμευση της δημοτικής αρχής που έγινε πράξη με την Α΄ Ανάρτηση της Κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής.
  • Στην οριοθέτηση του Ρέματος Σαπφούς, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος από το ΣτΕ μετά από πολύχρονο και σκληρό αγώνα της δημοτικής αρχής, που θα επιτρέψει την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και την ανάπλαση της περιοχής πέριξ του ρέματος, μεταξύ των οποίων και της γειτονιάς του Σωρού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet