Σε «γράφουν» το 2002, σε «ψάχνουν» το 2016!
Κοινωνία

Σε «γράφουν» το 2002, σε «ψάχνουν» το 2016!

Το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016, είναι από αυτά που χαρακτηρίζονται «διαδικαστικά» και ουδόλως απασχολούν το Σώμα ή τον Τύπο. Ωστόσο, αυτή τη φορά, η δικαιολογημένη παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, Στέφανου Τσιπουράκη, μας κίνησε το ενδιαφέρον.

Το συζητούμενο θέμα ήταν οι διαγραφές οφειλών από παραβάσεις ΚΟΚ και οι επαναβεβαιώσεις τους σε άλλους χρεώστες. Με άλλα λόγια, οι αιτούντες ζητούσαν να μην πληρώσουν πρόστιμα για παραβάσεις οχημάτων που, ναι μεν ανήκουν σήμερα στην κατοχή τους, αλλά όταν έγιναν οι εν λόγω παραβάσεις ανήκαν σε άλλον ιδιοκτήτη.

Και βέβαια, ουδείς θα ασχολείτο με το θέμα, εάν αφορούσε υποθέσεις των δύο-τριών τελευταίων χρόνων. Ωστόσο, ψάχνοντας τις αιτήσεις ανακαλύπτει κάποιος ότι υπάρχει και περίπτωση όπου η παράβαση έγινε τον Φεβρουάριο του 2002 και το Σώμα καλείτο να συζητήσει γι’ αυτήν τον Φεβρουάριο του 2016, δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, 14 χρόνια μετά!

Ευλόγως, λοιπόν, ο κ. Στ. Τσιπουράκης αναρωτήθηκε γιατί παίρνει τόσα χρόνια η συγκεκριμένη διαδικασία, με αποτέλεσμα να «ψάχνουμε να δούμε σε ποιον ανήκε το όχημα όταν έγινε η παράβαση», προσθέτοντας ότι ο ίδιος αμφιβάλλει εάν ο Δήμος θα καταφέρει ποτέ να εισπράξει τα σχετικά πρόστιμα.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών εξήγησε ότι ο Δήμος είναι αναγκασμένος να κινηθεί εντός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και ότι τα πρόστιμα θα πληρωθούν, καθώς η μη καταβολή τους συνεπάγεται ότι η οφειλή «πηγαίνει στην εφορία» και σφραγίζεται το Α.Φ.Μ του υπόχρεου. Όσο για την καθυστέρηση, παραδέχθηκε ότι όντως η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρος, αλλά οι ενέργειες από πλευράς Δήμου ξεκινούν αναγκαστικά από τη στιγμή που βεβαιώνεται η οφειλή και όχι από τη στιγμή που γίνεται η παράβαση.

Τώρα, τι να πρωτοσχολιάσει κάποιος; Το γεγονός ότι οι «αποψιλώσεις» των υπηρεσιών από εργαζόμενους (ή η ανορθολογική κατανομή των τελευταίων σε μερικές περιπτώσεις) οδηγούν στις παραπάνω τραγελαφικές καταστάσεις ή το γεγονός ότι ένα κορυφαίο πολιτικό όργανο, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο μια πόλης, είναι αναγκασμένο, μαζί με τα μείζονος σημασίας προβλήματα που έχει να διαχειριστεί, να ασχολείται και με τις διαγραφές κι επαναβεβαιώσεις προστίμων, οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να διευθετηθούν από μία απλή υπηρεσία;

Και είναι βέβαιο ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν απασχολεί μόνο τον Δήμο Αμαρουσίου, αλλά φανταζόμαστε το έχουν αντιμετωπίσει το σύνολο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet