Σε εκδήλωση για την σκελετική υγεία ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Σε εκδήλωση για την σκελετική υγεία ο Γ. Πατούλης

Παρουσία μελών και φίλων του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγία Μαρίνα» πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση σε θέματα που άπτονται της σκελετικής και ψυχικής υγείας, με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες από τον ιατρικό κόσμο.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η πρόεδρος Μαρία Σοφού και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Η Αγία Μαρίνα» με προσκεκλημένους τον δήμαρχο Αμαρουσίου, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, τον χειρουργό ορθοπεδικό τραυματιολόγο, συγγραφέα Ιωάννη Λαφαζάνο, τον νευρολόγο ψυχίατρο, γνωσιακό ψυχοθεραπευτή, συγγραφέα Γεώργιο Δημόπουλο και την παιδοψυχολόγο Έλσα Δημοπούλου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης της υγείας, συγχαίροντας το Δ.Σ. του Συλλόγου για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας.

Όπως υπογράμμισε «στα ζητήματα πρόληψης της υγείας ο Δήμος Αμαρουσίου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Προς τούτο υλοποιεί τα τελευταία χρόνια σειρά προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών, όπως είναι η διατήρηση της σκελετικής υγείας και η πρόληψη της οστεοπόρωσης, αφενός μέσω του Δημοτικού Πολυιατρείου και αφετέρου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Παράλληλα πρόσθεσε, ότι τόσο στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού όσο και στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου προσφέρονται προγράμματα κίνησης και άθλησης για κάθε ηλικία, στα οποία οι πολίτες βρίσκουν δημιουργική διέξοδο και ευχάριστη απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο τους, που κρίνονται ως σημαντικές προϋποθέσεις για τη διατήρηση και της ψυχικής υγείας. Και είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα μας για ενημέρωση και πρόληψη με στόχο την προαγωγή της υγείας». «Εμείς ως δημοτική αρχή», τόνισε ο κ. Πατούλης, «θα συνεχίσουμε και στο μέλλον με την ίδια συνέπεια να προσφέρουμε υπηρεσίες ποιότητας στους πολίτες».

Ο κ. Ιωάννης Λαφαζάνος μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας την οστεοπόρωση, ενώ από την πλευρά τους ο κ. Γεώργιος Δημόπουλος και η κ. Έλσα Δημοπούλου μίλησαν επίσης για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που στη σύγχρονη εποχή έχει λάβει διαστάσεις, την κατάθλιψη.

Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθανάσιος Βλαχοπιώτης, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη και Κώστας Αντωνόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet