Σε εκδήλωση ενημέρωσης για τη νόσο Alzheimer συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Σε εκδήλωση ενημέρωσης για τη νόσο Alzheimer συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου

Στο ολοήμερο αφιέρωμα στη μνήμη, την ενημέρωση και την πρόληψη που διοργάνωσε η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αφορμή την επέτειο των 15 χρόνων προσφοράς σε άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους και στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένη Λέκκα. Μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του δημάρχου στους περισσότερους από τους 3.000 συμμετέχοντες στην εκδήλωση, συνεχάρη την ιδρύτρια και πρόεδρο της Εταιρείας Αλτσχάιμερ Αθηνών, δρ. Παρασκευή Σακκά, για τη σημαντική βοήθεια και ανάσα που προσφέρει στα άτομα που πάσχουν από τη νόσο και τις οικογένειές τους.

Αναφερόμενη στο Κέντρο Ημέρας που λειτουργεί στο Μαρούσι, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, υπογράμμισε την αξιόλογη προσφορά και στήριξη της μονάδας ως χώρος ημιμερήσιας παραμονής και απασχόλησης, θεραπευτικής φροντίδας και ενίσχυσης των ατόμων με άνοια που αντιμετωπίζουν διαταραχές της μνήμης και των άλλων νοητικών λειτουργιών, καθώς και διαταραχές της συμπεριφοράς και έχουν έκπτωση της λειτουργικότητας στη καθημερινά ζωή.

«Ο Δήμος Αμαρουσίου και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης θα είμαστε πάντα αρωγοί και θα υποστηρίζουμε το έργο της Εταιρείας Αλτσχάιμερ, ώστε τόσο οι πάσχοντες όσο και τα μέλη των οικογενειών τους να έχουν την ολόπλευρη συμπαράσταση και στοργή που χρειάζονται» κατέληξε η κα Λέκκα.

Η δρ. Παρασκευή Σακκά έκανε μια αποτίμηση των δράσεων της Εταιρείας τα τελευταία 15 χρόνια, ο κ. Σκαρμέας, αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ στο «Αιγινήτειο» μίλησε για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα για τη νόσο Αλτσχάιμερ, η φροντίστρια ατόμου με άνοια κα Αντωνίου μίλησε για τον απαιτητικό της ρόλο και το φορτίο, πρακτικό και συναισθηματικό που αντιμετωπίζει καθημερινά, ο κ. Παντελόπουλος μίλησε για τις νέες τεχνολογίες στον τομέα της άνοιας και ο κ. Βασίλης Βασιλικός για τη μνήμη στη λογοτεχνία.

Στη διάρκεια της ημέρας, πάνω από 100 άτομα έκαναν τεστ μνήμης και πάνω από 150 φροντιστές ατόμων με άνοια είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες τους με ειδικούς επαγγελματίες υγείας.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, μοιράστηκε δωρεάν έντυπο ενημερωτικό υλικό, και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν τη μνήμη τους με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα και εφαρμογές σε Η/Υ (sociable, ΔιΑνοια), να  μοιραστούν με τους υπόλοιπους μια ανάμνησή τους στο Μemory Wall ή να διασκεδάσουν με Memory Steps, προσπαθώντας, με τη βοήθεια χορευτών, να μάθουν και να θυμηθούν βήματα από λάτιν χορούς. Η έκθεση «Θυμάμαι», με τη συμμετοχή 94 Ελλήνων εικαστικών και επιμέλεια από την Ίριδα Κρητικού, τα έργα των οποίων θα είναι προς πώληση μέχρι το τέλος του χρόνου και μέρος των εσόδων να διατεθεί στη στήριξη του έργου της εταιρείας, τράβηξε την προσοχή του ευρύτερου κοινού.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη μουσική συντροφιά καλλιτεχνών της λυρικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet