Σε εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Σε εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών ο δήμαρχος Αμαρουσίου

Εορταστική εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών με θέμα «Ιστορικές μνήμες της πατρίδας μας σε σχέση με το σήμερα», και προς τιμήν του Ποντιακού Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο της πόλης.

Στην εκδήλωση ο εικαστικός, ειδικός επιστήμονας στην ΑΣΚΤ (τομέας γλυπτικής) και καλλιτεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλαμάτας, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, και η οδοντίατρος και συγγραφέας του βιβλίου «Όσοι δεν γέλασαν ποτέ» παρουσίασαν τα σημαντικά έργα τους με αναφορά στην ανάπτυξη και μεγαλουργία του Ελληνισμού, ανατολικά του Αιγαίου στη διάρκεια της τριχιλιόχρονης παρουσίας του, καθώς και στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε στη σημασία της Ορθοδοξίας για την ανθρωπότητα σε αυτή τη δύσκολη εποχή, ταυτίζοντας τον απανταχού Ελληνισμό με την Ορθοδοξία και
επεσήμανε ότι πρέπει να αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφής υποδούλωσης του ελληνορθόδοξου φρονήματος.
Παράλληλα, συνεχάρη τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Πατερικών Μελετών, αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντο και τα μέλη του Δ.Σ. για το σημαντικό και αξιέπαινο έργο που επιτελούν, εκφράζοντας τη στήριξή του σε κάθε μελλοντική πρωτοβουλία τους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο π. Βασίλειος Κοκκολάκης, ο π. Ιωάννης Φωτόπουλος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ρένα Χαλιώτη και ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Βλάχος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet