Σε εξέλιξη έλεγχος με Δερμοαντίδραση Mantoux σε παιδιά νηπιαγωγείων στο Μαρούσι
Κοινωνία

Σε εξέλιξη έλεγχος με Δερμοαντίδραση Mantoux σε παιδιά νηπιαγωγείων στο Μαρούσι

Παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε ο προληπτικός έλεγχος με Δερμοαντίδραση Mantoux στα παιδιά του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτήριων Δούκα, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της Υγείας, που υλοποιείται από τον ΟΚΟΙΠΑΔΑ και το Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο.

Ο προληπτικός έλεγχος έχει ήδη ολοκληρωθεί στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Αμαρουσίου (1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο, 13ο, 16ο, 18ο, 19ο και Ειδικό Νηπιαγωγείο) και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στο Νηπιαγωγείο της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλίνες.

Κατά την παραμονή του στον χώρο του «Δαΐς», όπου πραγματοποιήθηκε ο προληπτικός έλεγχος των νηπίων, ο δήμαρχος Αμαρουσίου συνομίλησε με τη διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Ελένη Δούκα-Πατέρα, για τη σημασία της πρόληψης και των εμβολιασμών στη θωράκιση της υγείας των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό έγινε αναφορά στην εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού, που πρόκειται να πραγματοποιήσει η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τη διαδικασία του προληπτικού ελέγχου παρακολούθησαν, επίσης, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένη Λέκκα και η αντιπρόεδρος, Αικατερίνη Ιωάννου.

Τη διενέργεια της Δερμοαντίδρασης Mantoux, που είναι προαιρετική για τα παιδιά, πραγματοποιούν οι επισκέπτες Υγείας του «Σισμανογλείου» Νοσοκομείου Αθηνά Τζάρα και Ιωάννης Γκέτσιος, μετά από την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet