Σε κέντρο, Ν. Λέσβο κι Αν. Μαρούσι ο δήμαρχος
Κοινωνία

Σε κέντρο, Ν. Λέσβο κι Αν. Μαρούσι ο δήμαρχος

Το σχέδιο για έργα υποδομών και ανάπλασης σε όλο το Μαρούσι, καθώς και τον προγραμματισμό για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που θα συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση του πολίτη κάθε ηλικίας, μίλησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, σε συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο, στη Νέα Λέσβο και στο Ανατολικό Μαρούσι. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Κέντρο

Σε μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, που διοργάνωσε ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος του συνδυασμού κος Αθανάσιος Βλαχοπιώτης, στο Κέντρο της πόλης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης ανέπτυξε το σύνολο των έργων που έχουν υλοποιηθεί και ανέλυσε το πλάνο των παρεμβάσεων της επόμενης πενταετίας σε αναπτυξιακό και κοινωνικό επίπεδο.

Μεγάλη βαρύτητα έδωσε στην ομιλία του στη στήριξη της νεολαίας, μέσα από παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών, αλλά και οργάνωσης προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας, καθώς και αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και την παροχή κινήτρων για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν, όπως το Στέκι Νέων, το κλειστό γυμναστήριο της Κοκκινιάς, το skate park, το Δημοτικό Κολυμβητήριο και οι δεκάδες αθλητικοί χώροι στις σχολικές μονάδες της πόλης, μαζί με τους νέους που προγραμματίζονται να κατασκευασθούν, όπως η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στη θέση του σημερινού «Σπύρου Λούη», το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα, οι ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις στην οδό Ειρήνης, παρέχουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες νέους να αθληθούν,να αναδείξουν το ταλέντο στο άθλημα της αρεσκείας τους και σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή να οικοδομήσουν ένα υγιή οργανισμό.

Επίσης η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της πόλης, παράλληλα με τον προγραμματισμό για τη κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων στην Αγία Φιλοθέη, στα Ανάβρυτα, στην Κοκκινιά, στον Άγιο Θωμά, συμβάλλουν στην δημιουργία ενός ασφαλούς και ποιοτικού περιβάλλοντος για τη μόρφωση των νέων της πόλης. Μέριμνα λαμβάνεται επίσης, όπως ανέφερε ο κος Πατούλης και για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας με τη λειτουργία Πρότυπων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, την κατασκευή και λειτουργία νέων στις γειτονιές της πόλης, καθώς και τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών σε κάθε γειτονιά.

Επίσης, σε φιλική συνάντηση που διοργάνωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μυτιληναίων «Ο Νόστος» κος Άρης Κουζέλης με κατοίκους στο Κέντρο της πόλης, ο δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης συνομίλησε μαζί τους και δέχθηκε τις θερμές ευχές τους για καλή επιτυχία στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου κου Βασίλη Κόκκαλη.

Νέα Λέσβος

Σε κλίμα εγκάρδιας ατμόσφαιρας ο δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης συνομίλησε με τους κατοίκους σε συνάντηση στη γειτονιά της Νέας Λέσβου, την οποία διοργάνωσε η υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού κα Ρένα Χαλιώτη.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, αναφερόμενος στις προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας όσον αφορά στη γειτονιά της Νέας Λέσβου, εστίασε στο σημαντικό έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς που βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την έκδοση Π.Δ. Ήδη η μελέτη και όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις έχουν ολοκληρωθεί και η υλοποίηση του έργου βρίσκεται στο στάδιο για έγκριση της χρηματοδότησης.

Στον προγραμματισμό επίσης της επόμενης πενταετίας βρίσκεται η κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου για τη στέγαση του 6ου Λυκείου, με νέα μελέτη η οποία θα λαμβάνει υπόψη την προστασία του διατηρητέου κτιρίου της πρώην οικίας του Τ. Βορρέ, που βρίσκεται εντός του οικοπέδου.

Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα -ήδη έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ-  για το οποίο ο Δήμος κατέθεσε το Νέο Τεχνικό Δελτίο για να προχωρήσει το έργο άμεσα.

Ανατολικό Μαρούσι

Στο σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί στο Ανατολικό Μαρούσι, καθώς και στα νέα έργα που εντάσσονται στον σχεδιασμό της πενταετίας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στη συνάντησή του με κατοίκους της περιοχής, που διοργάνωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κος Νεκτάριος Μπρέγιαννης.

Παράλληλα, ο κος Πατούλης έκανε αναφορά στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται στον Δήμο Αμαρουσίου μέσα από τη λειτουργία κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, καθώς και στα θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας με την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης για όλες της ηλικιακές ομάδες της τοπικής κοινωνίας. Ιδιαίτερα αναφορά έκανε στη λειτουργία του πρώτου πανελλαδικά, κεντρικού Κέντρου Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) που ξεκίνησε να λειτουργεί στο Δήμο Αμαρουσίου. «Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση στην κατεύθυνση της πρόληψης και προαγωγής της υγείας των πολιτών, που εγκαινιάζει μία νέα αντίληψη στον τομέα της πρόληψης μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισε ο κος Πατούλης.

Το εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, του ΚΕΠ Υγείας -πρόσθεσε- θα ενημερώνει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν στην Υγεία τους, θα παρέχει πληροφορίες για την πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας της περιοχής του Αμαρουσίου και θα ευαισθητοποιεί υγιείς πολίτες σε θέματα πρόληψης. Παράλληλα, θα παρέχει τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου μέσα από εξετάσεις που κρίνονται απαραίτητες σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες βάσει των διεθνών πρωτοκόλλων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου να ανιχνευθούν έγκαιρα νοσήματα έστω και αν ακόμη δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet