Σε καθεστώς ασφαλείας το άνοιγμα των σχολείων στο Μαρούσι
Κοινωνία

Σε καθεστώς ασφαλείας το άνοιγμα των σχολείων στο Μαρούσι

Σε καθεστώς ασφαλείας έλαβε χώρα τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, η επανεκκίνηση των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων του Αμαρουσίου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, από τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, Ελένη Βλάχου και Μιχάλη Παπαδόπουλο αντίστοιχα, προκύπτει ότι όλα κύλησαν ομαλά και σύμφωνα με το σχεδιασμό για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση τόσο των τάξεων όσο και των κοινόχρηστων χώρων, η διάθεση αντισηπτικών, καθαριστικών, μασκών, μαντηλακίων αιθυλικής αλκοόλης και θερμομέτρων άμεσης ανίχνευσης θερμοκρασίας. Επίσης, υπάρχει η πρόβλεψη δύο καθαριστριών ανά σχολείο, επισημαίνει η διοίκηση.

Η δημοτική αρχή υπενθυμίζει στο κοινό πως υποστηρικτικά προς την εκπαιδευτική κοινότητα λειτουργεί και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο βρίσκεται για όλον το μήνα Μάιο, στο σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου-πλατεία Ευτέρπης.

Ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε σχετικά:

«Βρισκόμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι Σχολικές μας Επιτροπές επιτελούν σημαντικό έργο σε συνεργασία με τους δ/ντές των σχολείων. Ένα επιπλέον μέτρο, αυτό των self tests, θωρακίζει περαιτέρω τη σχολική διαδικασία και σε αυτόν τον τομέα ο Δήμος μας με την καθημερινή παρουσία του ΕΟΔΥ στον Σταθμό του ΗΣΑΠ πλατεία Ευτέρπης, παρέχει κάθε απαραίτητη συμβουλευτική υπηρεσία. Με την προσοχή όλων μας, η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται πραγματικότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet