Σε Καρπάθικα, Σωρό, Αγ. Νικόλαο, κέντρο ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Σε Καρπάθικα, Σωρό, Αγ. Νικόλαο, κέντρο ο Γ. Πατούλης

Συναντήσεις με κατοίκους από τις γειτονιές των Καρπάθικων, του Σωρού, του Αγίου Νικολάου και του κέντρου Αμαρουσίου είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανέπτυξε το σχέδιο των έργων και των παρεμβάσεων που υπηρετεί το μεγάλο στόχο να γίνει το Μαρούσι πρότυπη πόλη στην Ελλάδα με σύγχρονες υποδομές και ανθρώπινες γειτονιές. Ακολουθεί το κείμενο:

Καρπάθικα

Σε πολυπληθή συγκέντρωση κατοίκων στα «Καρπάθικα» που διοργάνωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Σπύρος Σταθούλης, ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε τις μεγάλες προτεραιότητες που έχουν τεθεί για την επόμενη πενταετία, μεταξύ των οποίων είναι: η ενίσχυση της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου, η ενίσχυση του οικιστικού χαρακτήρα της πόλης σε βάρος των εμπορικών χρήσεων υπερτοπικού κυρίως χαρακτήρα, η αναγέννηση των γειτονιών μέσα από την υλοποίηση ενός τουλάχιστον μεγάλου έργου σε κάθε γειτονιά, η ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου, η συνέχιση της αποτελεσματικής διεκδίκησης πόρων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η πόλη.

Ειδικότερα, κάνοντας αναφορά στους κύριους άξονες της νέας οικονομικής δημοτικής πολιτικής αναφέρθηκε στη διεκδίκηση 35.000.000 ευρώ για έργα και παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά, στην περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών τελών, στην ενίσχυση των κοινωνικών παροχών, στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στους προϋπολογισμούς, στη θεσμική διεκδίκηση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μείωσης των αντικειμενικών αξιών σε όλον τον Δήμο Αμαρουσίου και ιδιαίτερα σε πολεοδομικές ενότητες που κατοικούν οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, κ.ά.

Όσον αφορά στα έργα υποδομής και ανάπλασης για την αναβάθμιση κάθε γειτονιάς, επεσήμανε τις παρεμβάσεις που έχουν προγραμματισθεί για τα Καρπάθικα, με κυριότερες την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και τις εντάξεις στο Σχέδιο Πόλης με την ολοκλήρωση των διαδικασιών οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς που βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Η οριοθέτηση του ρέματος θα επιτρέψει παράλληλα την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και των έργων ανάπλασης στην περιοχή.

Σωρός

Σε ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με κατοίκους της περιοχής του Σωρού, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού Νικόλαου Πέππα.

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφερόμενος στις 21 μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματισθεί στις 17 Πολεοδομικές Ενότητες της πόλης, εστίασε στα έργα που έχουν προγραμματισθεί για τη γειτονιά του Σωρού. Μεταξύ αυτών είναι η ανάπλαση του Κ.Χ. 9760, του κοινόχρηστου χώρου όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου. Στον χώρο αυτό θα δημιουργηθεί ένας ελεύθερος χώρος αναψυχής και πρασίνου, χώροι υπαίθριας άθλησης, γήπεδο βόλεϊ, φυτεύσεις, νέες πεζοδρομήσεις και πλακοστρώσεις. Επίσης έχουν προγραμματισθεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και η κατεδάφιση του κτηρίου της πρώην ΗΒΗ, καθώς και η ανάπλαση της οδού Σωρού στο τμήμα από Λ. Κηφισίας έως την οδό Αμαρουσίου – Χαλανδρίου. Στις προτεραιότητες επίσης βρίσκεται η κατασκευή πεζογέφυρας στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Λ. Κηφισίας για ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις των κατοίκων.

Άγιος Νικόλαος

Με κατοίκους της γειτονιάς του Αγίου Νικολάου συναντήθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, με τη συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου και υποψηφίουου του συνδυασμού Αθανάσιου Βελή.

Ο κ. Γ. Πατούλης συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους κατοίκους για τα μεγάλα έργα που προγραμματίζονται στο κέντρο της πόλης, μετά τη σημαντική παρέμβαση της βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου και την ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας της Αγίας Λαύρας, όπως είναι: η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων και η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο ακίνητο της Βασ. Σοφίας και Κηφισίας και η κατασκευή νέου βιοκλιματικού κλειστού γυμναστηρίου στη θέση του σημερινού Σπύρου Λούη. Ειδικότερα για τη γειτονιά του Αγίου Νικολάου δημιουργούνται δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και πεζόδρομοι, ενώ ενισχύεται ο δημοτικός φωτισμός με λαμπτήρες τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής φωτιστικής ισχύος και τοποθετείται νέος αστικός εξοπλισμός.

Κέντρο

Σε φιλική συγκέντρωση κατοίκων του κέντρου με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Καθαριότητας και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού Βασίλη Κόκκαλη, του αντιδημάρχου Πολεοδομίας και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Νικόλαου Πέππα και της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Φραγκάκη μίλησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης για το σχέδιο και τις προτεραιότητες της πενταετίας, αναφερόμενος κυρίως στις μεγάλες παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν στο κέντρο της πόλης μετά τη σημαντική βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου και την ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας. Ο κ. Γ. Πατούλης δέχθηκε τις θερμές ευχές των παρευρισκομένων για καλή επιτυχία στη μάχη των δημοτικών εκλογών με μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet