Σε πορεία ολοκλήρωσης η μελέτη για την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου του Αρίωνα στη Νέα Λέσβο
Κοινωνία

Σε πορεία ολοκλήρωσης η μελέτη για την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου του Αρίωνα στη Νέα Λέσβο

Τον δρόμο της ολοκλήρωσης έχει λάβει η μελέτη για την ανάπλαση του πευκόφυτου κοινόχρηστου χώρου, όπου βρίσκεται και το γηπεδάκι του Αρίωνα, στην περιοχή της Νέας Λέσβου Αμαρουσίου, συνολικής έκτασης 9 στρεμμάτων, που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Τη σχετική μελέτη παρουσίασαν στελέχη της αναδόχου μελετητικής εταιρίας στον δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, παρουσία του προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σμυρνή, των αντιδημάρχων Σπύρου Σταθούλη και Γιάννη Ιωαννίδη, καθώς και της αντιδημάρχου Ρένας Χαλιώτη, με την ιδιότητα της προέδρου του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Λέσβου. Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Νικολαράκος και Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η γενική γραμματέας Μαίρη Γαλαζούλα και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Η μελέτη προβλέπει τη συνολική αναβάθμιση του χώρου, με σεβασμό στην υπάρχουσα χλωρίδα, την εξυγίανση και φροντίδα των φυτεύσεων, την ενίσχυση του φυσικού κεφαλαίου, την αποκατάσταση του μικρού γηπέδου μπάσκετ, τη δημιουργία γηπεδάκι ποδοσφαίρου, την αποκατάσταση των φθορών στο υφιστάμενο κτήριο, ως χώρου wc, αποθήκης, μικρών αποδυτηρίων και λοιπών βοηθητικών χώρων και, τέλος, τη δημιουργία καθιστικών και περιπατητικών διαδρομών. 

Κατά την παρουσίαση διατυπώθηκαν από τους παριστάμενους παρατηρήσεις επί της μελέτης, ώστε να ληφθούν υπόψη πριν την οριστική υποβολή της για να προχωρήσουν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.  Ο δήμαρχος Αμαρουσίου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε:

«Έχουμε την ισχυρή βούληση για την αναβάθμιση του κοινόχρηστου αυτού χώρου, που για δεκαετίες έμενε ξεχασμένος και παραμελημένος. Μετά και τις διαπιστώσεις και τις εισηγήσεις των υπηρεσιών του Δήμου μας προχωρήσαμε στην ανάθεση σύνταξης της σχετικής μελέτης, η οποία πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να προχωρήσουμε στην εκτέλεση του έργου και να παραδώσουμε στους κατοίκους της γειτονιάς έναν ανακαινισμένο χώρο αναψυχής, άθλησης και περιπάτου, που θα βελτιώνει την καθημερινότητάς τους. Στόχος μας το Μαρούσι τα επόμενα χρόνια να πάει ακόμη πιο ψηλά!».       

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet