Σε συγκεντρώσεις υποψηφίων συμβούλων ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Σε συγκεντρώσεις υποψηφίων συμβούλων ο Γ. Πατούλης

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Γιώργος Πατούλης παρευρέθηκε σε συγκεντρώσεις κατοίκων αλλά και εκπροσώπων από τον ιατρικό χώρο που διοργανώθηκαν από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Ευθύμιο Τσίγκα, Κορίνα Λιούτα, Βασίλη Κωνσταντίνου και Βαγγέλη Κάββαλο, σε διάφορες γειτονιές της πόλης.

Σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση ο κ. Γ. Πατούλης παρουσίασε τα βήματα που έχουν πάει το Μαρούσι μπροστά στη διάρκεια της θητείας του αλλά και τα σχέδια για την επόμενη πενταετία.

Το έργα που έγιναν στο κέντρο του Αμαρουσίου με έμφαση στη βιοκλιματική ανάπλαση που έθεσε τις βάσεις για την αλλαγή της προοπτικής και της όψης της εμπορικής αγοράς, αλλά και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του κέντρου, παρουσίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στη συγκέντρωση κατοίκων από κάθε γωνιά της πόλης του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Ευθύμη Τσίγκα.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό των έργων για την επόμενη πενταετία που αφορούν στο σύνολο της πόλης εστιάζοντας όσον αφορά στο κέντρο στην ανάπλαση της πλατείας Ηρώων και στη σύνδεσή της με την άλλη πλευρά της Λεωφόρου Κηφισίας μέσω της τοποθέτησης μίας ακόμη πεζογέφυρας. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» ώστε να γίνει ένα σύγχρονων προδιαγραφών γυμναστήριο με υπόγειο χώρο στάθμευσης και δυνατότητες φιλοξενίας αγώνων βόλεϊ και μπάσκετ. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί, επίσης, στην ανάπλαση της πλατείας ΗΣΑΠ και στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης χωρητικότητας 250 θέσεων.

Σε επίπεδο χρηματοδότησης των έργων, μίλησε για την εξασφάλιση 50 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας για έργα στην πόλη, αλλά και στις διεκδικήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για ένταξη των νέων έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε και στο κοινωνικό έργο που έχει επιτελεστεί στην πόλη, σημειώνοντας ότι βούληση της διοίκησης και με τη νέα θητεία είναι να ενισχυθεί περαιτέρω το δίκτυο των κοινωνικών δομών και παροχών.

Σε ακροατήριο γιατρών και προσωπικού της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου αλλά και κατοίκων της πόλης, μίλησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στη συγκέντρωση της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου και προϊσταμένης της Μονάδας Κορίνας Λιούτα.

Στην ομιλία του προς τους παρευρισκομένους, ως επί το πλείστον συναδέλφους του γιατρούς στο πρώην ΙΚΑ Αμαρουσίου, μίλησε για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο τοπίο της Υγείας στη χώρα μας, για το κοινωνικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στον Δήμο με τη σημαντική εθελοντική συνεισφορά και των γιατρών της πόλης για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που χρήζουν ειδικής φροντίδας και υποστήριξης.

Αναφερόμενος στη σπουδαιότητα της πρόληψης για τη διατήρηση της καλής υγείας, ο κ. Γ. Πατούλης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τη λειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες του 1ου Κέντρου Πρόληψης Υγείας που εγκαινιάζει μία νέα αντίληψη στον τομέα της πρόληψης μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μιλώντας στη συγκέντρωση κατοίκων του δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου εκ νέου με τον συνδυασμό Βαγγέλη Κάββαλου, ο κ. Γ. Πατούλης μίλησε για τα έργα ύψους 50 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν για την πόλη μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με κόστος μηδέν ευρώ για τους δημότες, αλλά και για τις χρηματοδοτήσεις που διεκδικούνται για έργα υποδομής σε διάφορες γειτονιές της πόλης.

Επίσης, ο δήμαρχος ενημέρωσε για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη και την τελική ευθεία στην οποία βρίσκεται η οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς, δύο σημαντικές εξελίξεις που θα ανοίξουν τον δρόμο για νέες εντάξεις περιοχών στο Σχέδιο Πόλης για κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και αγωγών αποχέτευσης όμβριων υδάτων, αναπλάσεις και έργα με τα οποία θα αλλάξει ριζικά η όψη πολλών γειτονιών.

Για τις κατακτήσεις της διοίκησης που αποτελούν την ισχυρή «παρακαταθήκη» της για να οικοδομήσει μια πόλη ακόμη πιο ανθρώπινη και τις προτεραιότητες του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, εξέθεσε στους παρευρισκομένους στη συγκέντρωση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Βασίλη Κωνσταντίνου.

Με ορίζοντα πενταετίας, ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στα σημαντικά αθλητικά έργα και στους χώρους άθλησης που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού για πολλά από τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίησή τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ενίσχυση του αθλητισμού στην πόλη με τη συνεργασία – συμπαράσταση και νέων ανθρώπων με εμπειρία, δραστηριότητα και προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Παράλληλα ο κ. Γ. Πατούλης σε ζητήματα καθημερινότητας που του ετέθησαν από τους κατοίκους έδωσε άμεσες λύσεις, οι οποίοι με τη σειρά τους του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άμεση ανταπόκρισή του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet