«Σικιαρίδειο»: Νέα κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους για τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος
Κοινωνία

«Σικιαρίδειο»: Νέα κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους για τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος

Ο πρόεδρος Θανάσης Σπύρου και η γενική γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του «Σικιαριδείου» Ιδρύματος, Ελευθερία Φραγκογιάννη αποστέλλουν νέα επιστολή στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, επιχειρώντας να «σώσουν» τις 31 οικογένειες εργαζομένων και τις 85 οικογένειες καταρτιζομένων ατόμων με αναπηρία του Ιδρύματος, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην ανακοίνωση που έστειλαν στα ΜΜΕ:

Εν πρώτοις, εκφράζουμε συγχαρητήρια και ευχαριστίες από καρδιάς στους εργαζόμενους κάθε κλάδου (υγειονομικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους ΟΤΑ, σούπερ μάρκετ, φαρμακείων, αγορών πώλησης τροφίμων κ.λπ.) για το συγκινητικό και τιτάνιο έργο που προσφέρουν καθημερινά, εν μέσω του πρωτόγνωρου κρίσιμου αγώνα για την αντιμετώπιση της «Covid-19». Οι πραγματικοί νικητές αυτής της άνισης μάχης, που αισίως δείχνει να φτάνει στο τέλος της, είναι αυτοί.

Στις 8 Απριλίου, αποστείλαμε νέα επιστολή προς την υφυπουργό Εργασίας αρμόδια για ζητήματα πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέροντας, για άλλη μια φορά, την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ίδρυμα και ζητώντας επιτέλους μια λύση.

Δυστυχώς ούτε αυτή η επιστολή απαντήθηκε ποτέ, είτε από την κ. Μιχαηλίδου είτε από κάποιον αρμόδιο συνεργάτη της.

Κατανοούμε πλήρως την πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία με το θέμα της πανδημίας. Τη βιώνουμε όλοι καθημερινά σε όλα τα επίπεδα. Θεωρούμε όμως ότι η εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής Πολιτείας και η αντιμετώπιση δυσμενών καταστάσεων δεν σταματάνε και ότι οι αρμόδιοι εργάζονται αδιάκοπα πάνω στην επίλυσή τους.

Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το «Σικιαρίδειο», η αρμόδια υφυπουργός είναι ενήμερη, από την πρώτη σχεδόν μέρα ανάληψης των καθηκόντων της τον περασμένο Ιούλιο. Προβλήματα για τα οποία είχε ενημερωθεί και κατ’ ιδίαν, σε συναντήσεις που είχε με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές (διοίκηση, εργαζόμενους, γονείς) και οι οποίες έχουν υποβάλλει τις προτάσεις τους.

Να ενημερώσουμε ότι στην παρουσία της στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ιδρύματος, αλλά και από το βήμα της Βουλής τον Ιανουάριο 2020, αναφέρθηκε σε άμεση παρουσίαση πλάνου οριστικής λύσης των χρόνιων προβλημάτων.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει αβεβαιότητα στους εργαζόμενους του «Σικιαριδείου» για το μέλλον της εργασίας μας. Το Ίδρυμα δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει μισθούς και να ανταποκριθεί στη λειτουργία του. Αδυνατεί, δε, να εισπράξει οποιοδήποτε ποσό, λόγω έλλειψης φορολογικής ενημερότητας. Αυτά, ενώ μάταια περιμένουμε επί σειρά μηνών, την υφυπουργό να παρουσιάσει την πρότασή της για την εξυγίανση του Ίδρύματος.

Εφόσον η κατάσταση συνεχιστεί, είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα έχουμε γεγονότα δραματικά και ίσως μη αναστρέψιμα για το «Σικιαρίδειο». Γεγονότα που θα έχουν ως θύματα τις 31 οικογένειες εργαζομένων και τους 85 καταρτιζόμενους άτομα με αναπηρία του Ιδρύματος και τις οικογένειες τους.

Μένει ανεκμετάλλευτη μια δομή που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τουλάχιστον διπλάσια δύναμη καταρτιζομένων και να απασχολήσει διπλάσιο προσωπικό, όπως στο παρελθόν, με την ανακαίνιση, την επιδιόρθωση και την αξιοποίηση των κτηριακών εγκαταστάσεων, που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Καλούμε, έστω τώρα την ύστατη στιγμή, την κυβέρνηση και προσωπικά την αρμόδια υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, να δώσουν οριστικό τέλος στη ταλαιπωρία μας. Να παρουσιάσουν άμεσα βιώσιμο πλάνο λύσης για το «Σικιαριδειο» Ίδρυμα. Πλάνο που θα είναι οριστικό και θα αντιμετωπίζει τα σοβαρά και ουσιώδη προβλήματα στη ρίζα τους.

Τις προτάσεις κάθε εμπλεκόμενης πλευράς, τις έχει η υφυπουργός στα χέρια της εδώ και καιρό. Ήρθε η ώρα να αποδώσει την όποια λύση.

Η όποια εξέλιξη, θετική ή αρνητική, έχει όνομα και επώνυμο. Ο καθένας γνωρίζει τις ευθύνες που του αναλογούν και αυτές πάντα θα τον ακολουθούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet