Σπουδαστές του ΕΚΔΔ στο δημαρχείο
Κοινωνία

Σπουδαστές του ΕΚΔΔ στο δημαρχείο

Σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές οργάνωσης, διοίκησης και ποιότητας σε έναν Δήμο ενημερώθηκαν οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) στη διάρκεια επίσκεψής τους στον Δήμο Αμαρουσίου, ως Δήμο πρότυπο σε επίπεδο λειτουργίας και οργάνωσης.

Το καλωσόρισμα του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη μετέφερε στους σπουδαστές ο αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού και Πολεοδομίας Νικόλαος Πέππας, ο οποίος στον χαιρετισμό του εστίασε κυρίως στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Με αναφορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα ΚΑΠΗ, αλλά και τα βραβεία που έχει διεκδικήσει ο Δήμος στο πλαίσιο των διαδικασιών της ποιότητας που ακολουθεί, έθεσε τον συγκεκριμένο τομέα ως έναν από τους πλέον κρίσιμους και ενδεικτικούς του «επιπέδου οργάνωσης και λειτουργίας ενός δήμου και της ποιότητας των παρεχόμενων προς τους δημότες του υπηρεσιών».

Στο τέλος της επικοινωνίας τους, ο κ. Ν. Πέππας, ευχήθηκε σε όλους καλή σταδιοδρομία, με οδηγό την ευσυνειδησία και την υπευθυνότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλης Χρηστάκης, ο οποίος παρουσίασε τον εγκεκριμένο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ανέλυσε εκτενέστερα το Γραφείο Πολιτικών Οργάνων, τα επτά Αυτοτελή Γραφεία και τις 11 Διευθύνσεις.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2011-2014 του Δήμου Αμαρουσίου παρουσιάστηκε από τον υπεύθυνο του Γραφείου Προγραμματισμού και Αξιοποίησης Πόρων Δημήτρη Αμίτση, ο οποίος αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες στρατηγικής του Δήμου με τους οποίους εντάχθηκαν συγκεκριμένα προγράμματα του Δήμου, όπως είναι οι πρωτοβουλίες με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτιστοποίηση ενεργειακού προγραμματισμού – Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, Ανάπτυξη, βελτίωση, ολοκλήρωση και συντήρηση βασικών υποδομών, κ.ά.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, οι σπουδαστές επισκέφθηκαν την Ολυμπιακή Πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet