Στην Εβδομάδα «Let΄s do it Greece» συμμετείχαν τα σχολεία Αμαρουσίου
Κοινωνία

Στην Εβδομάδα «Let΄s do it Greece» συμμετείχαν τα σχολεία Αμαρουσίου

Στην εβδομάδα εθελοντισμού «Let΄s do it Greece» που διεξήχθη από τις 20 έως τις 26 Απριλίου συμμετείχε με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα εθελοντισμού και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, συγχαίρει τους μαθητές, τις μαθήτριες και τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εβδομάδα δράσεων εθελοντισμού, υπογραμμίζοντας, όπως αναφέρεται, «την ανάγκη να γνωρίσουν και να εμπεδώσουν οι νέοι μας τις διαχρονικές αξίες μας, όπως ο εθελοντισμός, το ομαδικό πνεύμα, η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την πολύτιμη συμβολή που μπορεί να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην προσπάθεια αυτή».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου και τα νήπια του 5ου Νηπιαγωγείου πραγματοποίησαν δράσεις εντός της σχολικής κοινότητας, με σκοπό την εμπέδωση του εθελοντισμού, της συνεργασίας και την υιοθέτηση του σχολικού χώρου ως πεδίο δράσεων καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, τα παιδιά του 6ου Δημοτικού Σχολείου υπό την επίβλεψη της διευθύντριας του Σχολείου Αθηνάς Μπασιά καθάρισαν τον αύλειο χώρο, αναδεικνύοντας την αισθητική του σχολείου τους, παρόντος του προέδρου τους Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδα Γαρδέλη, ο οποίος συζήτησε με τα παιδιά για την αξία της εθελοντικής προσφοράς σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου συμμετείχε στην Εβδομάδα Εθελοντισμού "Let΄s Do It Greece"Σε αντίστοιχη δράση προχώρησαν και τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου με την καθοδήγηση της διευθύντριας Μαρίας Βαστάκη. Την προσπάθεια των παιδιών επικρότησε ο δημοτικός σύμβουλος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, καθώς και η πανελλήνια πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Σκοποβολή Άγη Κασούμη, που μίλησε μαζί τους για την ιδέα του εθελοντισμού και τα οφέλη του στο κοινωνικό σύνολο.

Το 8ο Δημοτικό Αμαρουσίου συμμετείχε στην Εβδομάδα ΕθελοντισμούΜε μία επίσης όμορφη δράση τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου με τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου Χρυσηΐδα Φράγκου συμμετείχαν στην Εβδομάδα Εθελοντισμού  με το πρόγραμμα «Κάνω τον κήπο μου πιο όμορφο», φυτεύοντας εποχιακά φυτά στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου.

Στην καμπάνια «Let΄s do it Greece» συμμετείχε με μία ξεχωριστή δράση το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου. Τα παιδιά συνοδευόμενα από τη διευθύντρια του σχολείου Κυριακή Κανάρη συμμετείχαν στην εθελοντική περιβαλλοντική δραστηριότητα «Μία βόλτα με τα ποδήλατα», την οποία χαιρέτησε δια της παρουσίας του ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Ευθύμιος Τσίγκας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet