Στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Διαβήτης» ο Θ. Αμπατζόγλου
Κοινωνία

Στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Διαβήτης» ο Θ. Αμπατζόγλου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, το Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου (Διαβητολογικό Ιατρείο) με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου διοργάνωσε την επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Διαβήτης», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε πρωτίστως, για τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης σε θέματα υγείας, την καρδιολόγο, επιστημονική υπεύθυνη Κ.Υ. Αμαρουσίου και δημοτική σύμβουλο δρ. Μαρία Γώγου, την προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κ.Υ. Αμαρουσίου, πρόεδρο Σικιαριδείου Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα, καθώς και όλους όσοι είχαν την οργανωτική ευθύνη για την εκδήλωση. Συνέχισε σημειώνοντας χαρακτηριστικά :

«Ο Δήμος Αμαρουσίου φιλοξενώντας και τη σημερινή εκδήλωση βρίσκεται στην πορεία μιας σειράς ενημερωτικών συναντήσεων που έχουν σκοπό να εκλαϊκεύσουν τις  ιατρικές γνώσεις και να τις κάνουν κτήμα των πολιτών (…) Με αυτές τις εκδηλώσεις μεταλαμπαδεύουμε, στο βαθμό που μπορούμε, μαζί με τους ιατρούς και τους ειδικούς της υγείας, τη σημαντικότητα της πρόληψης. Η πρόληψη, από μόνη της, είναι η ουσιαστικότερη θεραπεία που γίνεται στον τομέα της υγείας (…) Και μια και αναφερόμαστε στην παγκόσμια ημέρα διαβήτη, μιλάμε για μια ασθένεια η οποία ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ βλέπουμε ότι ένας στους δύο ανθρώπους που πάσχει από Διαβήτη δεν το γνωρίζει (…) Είμαστε υπερήφανοι για το Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου. Οι γιατροί και νοσηλευτές του εξυπηρετούν όχι μόνο το Μαρούσι αλλά και του όμορους Δήμους και περιοχές. Εμείς ως Δήμος θα είμαστε πάντα δίπλα σας, θα σας βοηθούμε και θα αναδεικνύουμε παρόμοιες δράσεις».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την επιστημονική εκδήλωση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet