Στην παρουσίαση του βιβλίου «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία» ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία» ο Γ. Πατούλης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξανδρου Π. Μαλλιά με τίτλο «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία. Η αυτοψία της δύσκολης συμφωνίας των Πρεσπών» (εκδόσεις Ι. Σιδέρη).

Στην παρουσίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου, παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και πλήθος κόσμου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών αντί να επιλύει θέματα δυστυχώς διχάζει, παραποιεί, διαστρεβλώνει και διαμορφώνει ένα δύσκολα μέλλον για τα εθνικά μας συμφέροντα και έκανε λόγο για “πληγή” που αφήνει πίσω της ο εσφαλμένος και επιζήμιος τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η σημερινή κυβέρνηση το “Σκοπιανό”».

«Η κυβέρνηση θυσίασε το λαϊκό αίσθημα μπροστά σε 153 ψήφους του ελληνικού κοινοβουλίου» τόνισε ο κ. Πατούλης και αναφέρθηκε στη στάση της Αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας πως ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αφουγκραζόμενη τις αγωνίες των πολιτών και λέγοντας όχι στον ακρωτηριασμό της ιστορίας.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού. Έχει απορριφθεί. Και κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί το αντίθετο. Ωστόσο, όποιος διαρρηγνύει τα ιμάτια του για το αντίθετο, παίρνει ξεκάθαρη απάντηση από την ίδια την κοινωνία. Η απάντηση είναι μία: Μας πουλήσατε. Πουλήσατε την Ιστορία χιλιάδων ετών, τους Αγώνες και το αίμα για την ελευθερία της Μακεδονίας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η χώρα μας δεν κέρδισε τίποτα από αυτή τη συμφωνία. Η επόμενη μέρα, θα είναι δύσκολη και χρειάζεται εθνική στρατηγική.

Και το πολιτικό σύστημα οφείλει να επανακαθορίσει τη στάση του, να επουλώσει τις πληγές, να επαναφέρει το εθνικό συμφέρον στο επίκεντρο με όρους ρεαλισμού, ανάπτυξης, ευθύνης και δημιουργικού πατριωτισμού. Πρέπει Να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τις επιπτώσεις αυτής της Συμφωνίας. Τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για: Μακεδονική Γλώσσα, Μακεδονική ταυτότητα, Μακεδονικά Προϊόντα. Η υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας δεν είναι απλώς δικαίωμά μας. Είναι και χρέος μας έναντι της Διεθνούς Κοινότητας. Στη νέα εποχή η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Χρειαζόμαστε μια επανεκκίνηση που θα διασφαλίσει ένα μέλλον ισχυρό, αδιαπραγμάτευτο και αναπτυξιακό για τα παιδιά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet