Στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας Beyond 4.0 εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας Beyond 4.0 εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου

Στη διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας Beyond 4.0 , που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», στο Διεθνές Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022, εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχοντας στην ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός στους ΟΤΑ: Καλές πρακτικές και λειτουργικές εφαρμογές».

Εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς, Εθελοντισμού & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Γιάννης Ιωαννίδης με θέμα: «Αναπτύσσοντας Ψηφιακή Κουλτούρα στον Δήμο Αμαρουσίου: Δημοτική Ακαδημία Maroussi Digital Academy & Εγκατάσταση 5G Δικτύου στη Δημοτική Συγκοινωνία».

Ο κ. Ιωαννίδης από το βήμα της ημερίδας μετέφερε το χαιρετισμό του δημάρχου και υπογράμμισε:

«Με στόχο να έλθουμε κοντά στους νέους προσφέροντάς τους μία σύγχρονη εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες, αλλά και αξιοποιώντας την ψηφιακή εποχή για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αναπτύσσουμε εποικοδομητικές συνεργασίας με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς εκπαίδευσης στις νέες τεχνολογίες.

Στην προσπάθειά μας είναι κοντά μας τα μέλη του Forum νέων Αμαρουσίου, μία επιτροπή διαβούλευσης αποκλειστικά με νέους, που συστάθηκε με πρωτοβουλίας του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Πρόκειται για ένα φυτώριο νέων ανθρώπων που προτείνουν ιδέες και δράσεις για να έλθουν οι υπηρεσίες πιο κοντά στην τεχνολογία της εποχής δίνοντας λύσεις σε χώρο και χρόνο.

Καρπός των διαβουλεύσεων και της συνέργειας με το Forum Νέων ήταν η δημιουργία της Δημοτικής Ακαδημίας Maroussi Digital Academy που επιχειρεί να παρέμβει πιλοτικά στο κρίσιμο ζήτημα της απασχόλησης των νέων επιστημόνων. Παράλληλα, ο Δήμος Αμαρουσίου είναι μεταξύ των πρώτων Δήμων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο που προχώρησε στην εγκατάσταση του δικτύου 5G σε λεωφορεία της δημοτικής Συγκοινωνίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών, παρέχοντας δωρεάν internet στους επιβάτες.

Η χρηματοδότηση και των δύο αυτών δράσεων είναι το αποτέλεσμα του συνεκτικού προγράμματος Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”, μία πρωτοβουλία του κ. Aμπατζόγλου που υλοποιείται για πρώτη φορά στη Ελλάδα από τοn Δήμο Αμαρουσίου και το οποίο ως καινοτόμο πρόγραμμα εντάχθηκε στο Εθνικό Αποθετήριο Καινοτομιών και το Δίκτυο Καινοτομίας του Δημοσίου τομέα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου εντείνει την προσπάθεια  για τη νέα ψηφιακή εποχή και πρωτοπορεί ανοίγοντας δρόμους στην εκπαίδευση των νέων στις νέες τεχνολογίες και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Υπεύθυνη rοής της ημερίδας ήταν η γενική γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» Μαίρη Γαλαζούλα. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης στελέχη της Διεύθυνσης της Οικονομικής Υπηρεσίας και του Αυτοτελούς Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet