Στη συνάντηση με τον Σύλλογο «Δωδώνη» η Ενότητα
Κοινωνία

Στη συνάντηση με τον Σύλλογο «Δωδώνη» η Ενότητα

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Δωδώνη» ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Λ. Μαγιάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι Αικ. Ψάλτη και Β. Ελευθερίου συμμετείχαν σε περιοδεία στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ηλ. Ζορμπαλάς, ενημέρωσε όλους τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα της περιοχής και παρέδωσε σχετικό υπόμνημα προς τους υποψηφίους δημάρχους του Αμαρουσίου.

Ο κ.Λ. Μαγιάκης μετά το πέρας της συνάντησης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τα προβλήματα της περιοχής Δωδώνη δεν διαφέρουν από αυτό που συμβαίνει σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου. Η διοίκηση Πατούλη, έχοντας κάνει την επιλογή για την κατασκευή έργων βιτρίνας, εγκατέλειψε τις γειτονιές της πόλης με αποτέλεσμα οι υποδομές τους να είναι σε πλήρη κατάρρευση. Το έργο στην πλατεία Ευτέρπης που στοίχισε στον Δήμο 450.000, αλλοίωσε τον χαρακτήρα της πόλης και συνεχίζει την ταλαιπωρία εμπόρων και κατοίκων, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

»Οι μνημονικές πολιτικές λιτότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποστέρησαν επίσης τους αναγκαίους πόρους για τη συντήρηση και ανάπλαση των έργων υποδομής.

»Η δική μας πολιτική συνίσταται αφενός στην περικοπή της σπατάλης της διοίκησης Πατούλη που υπολογίζεται στα 2 εκατ. ετησίως και ταυτόχρονα στον διεκδικητικό αγώνα όλης της Αυτοδιοίκησης για την αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων για κατασκευή έργων.

»Συνίσταται, επίσης, στην καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκαίων έργων μέσω της διαδικασίας του συμμετοχικού προϋπολογισμού που προτείνουμε ήδη από το 2010.

»Οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει με την ψήφο τους να καταδικάσουν τους υπευθύνους αυτής της εγκατάλειψης σε όποια παράταξη και αν ευρίσκονται.

»Να καταδικάσουν και όσους στήριξαν ή και ανέχθηκαν σιωπηλά τις πολιτικές αυτές.

»Να καταδικάσουν, επίσης, και τις παραλείψεις της Περιφέρειας Αττικής για τα έργα που έπρεπε να εκτελέσει στο ρέμα της Σαπφούς, αλλά και την οδό Πεντέλης που αποτελεί καθημερινό κίνδυνο για τους πεζούς και ειδικά τους μαθητές.

»Να υπερψηφίσουν την παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι που έχει τη γνώση, τη θέληση, και την αξιοπιστία για να επιλυθούν επιτέλους τα προβλήματα των γειτονιών του Αμαρουσίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet