Στη συνάντηση με τον Σύλλογο «Δωδώνη» οι Εκτός των Τειχών
Κοινωνία

Στη συνάντηση με τον Σύλλογο «Δωδώνη» οι Εκτός των Τειχών

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 συνάντηση αντιπροσωπείας της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού  Συλλόγου Δωδώνης Αμαρουσίου, ύστερα από πρόσκληση του τελευταίου, στο πλαίσιο των επαφών του με τις παρατάξεις – συνδυασμούς και τους υποψηφίους δημάρχους που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 στον Δήμο Αμαρουσίου, με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα της περιοχής Δωδώνη Αμαρουσίου και τις θέσεις της κάθε παράταξης για θέματα που αφορούν τη συγκεκριμένη περιοχή

Στην αντιπροσωπεία της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Εκτός των Τειχών συμμετείχαν: ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής, Δημήτρης Πολυχρονιάδης και ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Εκτός των Τειχών στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, Τάσος Σπυρόπουλος

Στη συζήτηση που διεξήχθη, τα μέλη της παράταξης Εκτός των Τειχών ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της περιοχής και τις θέσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δωδώνης Αμαρουσίου για την επίλυσή τους και εξέφρασαν τις  θέσεις της Δημοτικής Κίνησης σε ό,τι αφορά τα χρόνια και άλυτα προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων της γειτονιάς της Δωδώνης – Αμαρουσίου.

Η περιοχή της Δωδώνης, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Αμαρουσίου και συνορεύει με τα Μελίσσια. Πρόκειται για μια περιοχή αμιγούς κατοικίας την οποία διαρρέει το ρέμα Σαπφούς και σε αυτήν βρίσκεται το στούντιο Άλφα.

Μετά τη συνάντηση αυτή η δημοτική κίνηση Εκτός των Τειχών επισημαίνει τα εξής:

Συμφωνώντας απόλυτα με τις θέσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δωδώνης – Αμαρουσίου δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλάι των διεκδικήσεων και των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής Δωδώνης, όπως αυτές εκφράζονται από το Δ. Σ. του ομώνυμου συλλόγου και διεκδικούμε:

  1. Πλήρη και επαρκή ηλεκτροφωτισμό των οδών της περιοχής Δωδώνης – Αμαρουσίου (Διον. Σολωμού, Ι. Πολέμη, Κ. Παλαμά, Άγγ. Σικελιανού, Κ. Κρυστάλλη και Μελισσίων).
  2. Άμεση ανάπλαση του ρέματος Σαπφούς, ώστε να αναδειχθεί και να ενισχυθεί με φύτευση νέων δέντρων και δημιουργία πεζόδρομου παράλληλα με το ρέμα, έτσι ώστε να είναι κατάλληλος για περίπατο και αναψυχή και να πάψει να αποτελεί χώρο απόρριψης απορριμμάτων και σοβαρή εστία μόλυνσης για τη γειτονιά.
  3. Άμεση ενίσχυση της περιοχής με αντιπλημμυρικά έργα.
  4. Αποκατάσταση και αναβάθμιση του πλήρως εγκαταλειμμένου πάρκου που γειτνιάζει με το γήπεδο μπάσκετ της περιοχής Δωδώνης (πλησίον του ζαχαροπλαστείου «Μαργαρίτα»), το οποίο βρίσκεται επί της οδού Πεντέλης πριν από το γεφυράκι, ώστε να πάψει να αποτελεί χώρο ελεύθερης στάθμευσης οχημάτων γεμάτο από σκουπίδια και ξερόχορτα.
  5. Αποκατάσταση και αναβάθμιση του πάρκου που βρίσκεται επί των οδών Κρυστάλλη και Σολωμού (φωτισμός του πάρκου, καινούρια παγκάκια, φροντίδα των δέντρων και της βλάστησης του πάρκου).
  6. Πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα αγωγών όμβριων υδάτων, ώστε να μην εμφανίζονται πλημμυρικά φαινόμενα στις διασταυρώσεις των οδών Σολωμού και Δροσίνη, καθώς και Σολωμού και Μελισσίων.
  7. Άμεση αποκατάσταση των πεζοδρομίων της γειτονιάς και όλων των δρόμων της περιοχής που χρήζουν αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητά τους και διεύρυνση των πεζοδρομίων όπου χρειάζεται με στόχο τη ασφαλή κίνηση των πεζών.

Από την πλευρά μας (της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου) τονίσαμε ότι πολλά από τα παραπάνω προβλήματα προκύπτουν και διαιωνίζονται διογκούμενα εξαιτίας της εφαρμογής συγκεκριμένων πολιτικών ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των Δήμων σε ό, τι αφορά τον ηλεκτροφωτισμό, τη συντήρηση των χώρων πρασίνου, αλλά και την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά όλων των δημοτικών – περιφερειακών και κυβερνητικών αρχών των τελευταίων χρόνων για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση έργων υποδομών και την προστασία των περιοχών αμιγούς κατοικίας από παράνομες – οχλούσες εμπορικές χρήσεις (π.χ. αγωγοί όμβριων υδάτων, διευθέτηση και προστασία των ρεμάτων, επιβολή του νόμου σε ό, τι αφορά την ύπαρξη επιχειρήσεων σε περιοχές αμιγούς κατοικίας που ενοχλούν με τις δραστηριότητές τους και επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων κ.λπ.).

Επίσης, τονίσαμε την αναγκαιότητα της άμεσης εκπόνησης και εφαρμογής μελέτης – έργου για την καταβύθιση της Λεωφόρου Κηφισιάς από το ύψος της συμβολής της με την οδό Πεντέλης έως και την οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ώστε το ανατολικό Μαρούσι να πάψει να είναι μια ουσιαστικά «απομονωμένη» περιοχή από το κέντρο του Αμαρουσίου και το σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, αφού σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής χρειάζεται περισσότερο από 30 λεπτά της ώρας για να φτάσει κάποιος με το αυτοκίνητό του ή το λεωφορείο από την περιοχή της Δωδώνης στο κέντρο του Αμαρουσίου, αλλά και την ενίσχυση των δομών της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου (με δωρεάν χαρακτήρα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης) και των λεωφορειακών δικτύων του ΟΑΣΑ για τη σύνδεση της περιοχής με το κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου.

Τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση εγκατάλειψης που επικρατεί στη γειτονιά της Δωδώνης Αμαρουσίου και σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας φέρει η απερχόμενη δημοτική Αρχή Πατούλη και όσοι/όσες την υπηρέτησαν.

Για όλα τα παραπάνω, συμφωνώντας απόλυτα και  με τις προτάσεις – θέσεις του Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δωδώνης Αμαρουσίου, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα και πλάι στις διεκδικήσεις των κατοίκων της περιοχής στην πάλη για καλύτερες συνθήκες ζωής στην πόλη μας το Μαρούσι, με στόχο να φτιάξουμε μια πόλη καλύτερη και πιο ανθρώπινη, μια πόλη που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων για αξιοβίωτη ζωή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet