Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου Ψαλτικής ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου Ψαλτικής ο Γ. Πατούλης

Επίκαιρη βυζαντινή μουσική και κάλαντα από όλη την Ελλάδα πλημμύρισαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ερμηνευμένα από τη βυζαντινή χορωδία και τα μουσικά σχήματα του Σχολείου Ψαλτικής με τη συνοδεία ορχήστρας, στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης μαθητικής γιορτής του Σχολείου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υποδέχθηκε στο δημαρχείο τα μέλη του Σχολείου Ψαλτικής, με τους επικεφαλής κ.κ. Κωνσταντίνο Μπουσδέκη και Κωνσταντίνο Φωτόπουλο, παρουσία εκπροσώπων του Ιερού Κλήρου της πόλης, των αντιδημάρχων Σπύρου Σταθούλη, Δημήτρη Σμυρνή,  των δημοτικών συμβούλων Παναγιώτη Βραχνού, Δημήτρη Καρλαύτη, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, Ελένης  Βλάχου Σταματάκη, Στέφανου Τσιπούρακη, Ρένας Χαλιώτη και πλήθους πολιτών.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης σημείωσε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου ότι το Σχολείο Ψαλτικής αποτελεί μέρος του Δήμου και εξαίροντας τη σημαντική προσφορά των επικεφαλής του Σχολείου υπογράμμισε: «δεν είναι μόνο ότι ξέρετε βυζαντινή μουσική, αλλά ξέρετε να διδάσκετε αρχές και αξίες μέσα από τη στάση ζωής την οποία έχετε. Και γι΄ αυτό και ως δημοτική αρχή κάνουμε το αυτονόητο, να παρέχουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης και δημιουργίας σε εκείνους που επιχειρούν  για το καλό της πόλης και των πολιτών, και πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για τα παιδιά μας. Όταν αυτή η προσπάθεια αγκαλιάζεται και από την Εκκλησία, τότε πιστεύω ότι μπορούμε να ελπίζουμε ότι ο καθένας από εμάς αποτελεί ένα “πετραδάκι” σε ένα παζλ δημιουργίας, μακριά από τη μιζέρια που κάποιοι θέλουν να μας επιβάλουν. Θεωρώ ότι είμαστε μια οικογένεια και ο καθένας δίνει το χέρι στο άλλον για να μπορέσει να δημιουργήσει και για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη».

Έδωσε επίσης τις θερμές ευχές του ενόψει των εορτών για υγεία, ευχόμενος προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, και δίνοντας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη διαβεβαίωση ότι «η δημοτική αρχή θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για το καλό της πόλης, για τους πολίτες και για τα παιδιά».

Στη γιορτή, τα χορωδιακά σχήματα του Σχολείου απέδωσαν εξαιρετικά επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους και τα μουσικά σχήματα μαζί με την ορχήστρα του Σχολείου έψαλλαν κάλαντα από κάθε γωνιά της χώρας μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet