Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς»
Κοινωνία

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς»

Στις εκδηλώσεις του επίσημου εορτασμού στην Αττική για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, που οργανώθηκαν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ) και την Παγκρήτιο Ένωση, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφέρεια Αττικής, έλαβε μέρος η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς».

Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου με επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στη μνήμη των πεσόντων της Μάχης της Κρήτης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, με παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των Κρητών της Αττικής.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε η στρατιωτική ακόλουθος Καλλιόπη Πορόγλου, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η γ.γ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άννα Στρατινάκη, τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, την Περιφέρεια Αττικής ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, την Περιφέρεια Κρήτης ο πρόεδρος του Π.Σ. Παύλος Μπαριτάκης, τον Δήμο Αθηναίων ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων Μανόλης Πατεράκης και οι πρόεδροι των Πολιτιστικών Σωματείων των Κρητών της Αττικής.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε πεζή μετάβαση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος με τη σημαία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, τα λάβαρα των Κρητικών Σωματείων Αττικής και με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των πολιτιστικών σωματείων των Κρητών της Αττικής.

Ακολούθησε ανάκρουση του εθνικού ύμνου και στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, όπου ακολούθησε κρητικό πρόγραμμα από μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα.

Το δεύτερο μέρος του επίσημου εορτασμού στην Αττική για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και το κλείσιμο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με επίκεντρο το Πολεμικό Μουσείο και σε συνδιοργάνωση με αυτό την Κυριακή 22 Μαΐου με τρισάγιο στο μνημείο του Αστράτευτου Μαχητή της Μάχης της Κρήτης, κατάθεση στεφάνων, ομιλία στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, παρουσίαση στιγμιοτύπων από τη Μάχη της Κρήτης, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση παλαιών οχημάτων κτλ. και κρητικό κέρασμα στους παρευρισκόμενους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet