Στις 14/12 προσφέρουμε σε Μαρουσιώτες… το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Κοινωνία

Στις 14/12 προσφέρουμε σε Μαρουσιώτες… το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει εκδήλωση προσφοράς και αλληλεγγύης, ώστε κάθε πολίτης του Αμαρουσίου να γιορτάσει τα Χριστούγεννα.

Στο δημαρχείο Αμαρουσίου την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα, αλεύρι, λάδι, δημητριακά, όσπρια, κονσέρβες), παιχνίδια  και δωράκια για τα παιδιά, λευκά είδη για τον χειμώνα, προκειμένου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου «να μην λείψει από κανένα σπιτικό το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι».

Με πρωτοβουλία, αναφέρει η ανακοίνωση, του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη «εδώ και οκτώ χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου στέκεται αρωγός στους συνανθρώπους μας  που μας χρειάζονται, καλύπτοντας τις καθημερινές τους ανάγκες μέσα από το πρότυπο δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών».

«Στην καθημερινή αυτή προσπάθεια της δημοτικής αρχής», που έχει σκοπό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση «“κανείς στο Μαρούσι να μην νιώθει μόνος και αβοήθητος και σε κανέναν να μην λείπει το φαγητό  και το φάρμακο”, σημαντική είναι η συμβολή των επιχειρήσεων, των συλλόγων και των μεμονωμένων  συμπολιτών, που έμπρακτα ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ στο ισχυρό δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που υποστηρίζει τους ευπαθείς συμπολίτες μας, περιλαμβάνονται:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο σε μηνιαία βάση διανέμει σε περισσότερες από 300 οικογένειες τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλλά και το Γεύμα Αγάπης που καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες σε σίτιση περίπου 100 συμπολιτών μας.

Επίσης στην Ιματιοθήκη που λειτουργεί στη Γωνία Προσφοράς και Αλληλεγγύης οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μπορούν να προμηθεύονται είδη ένδυσης, υπόδησης, λευκά είδη, είδη βρεφανάπτυξης, ενώ για τα παιδιά υπάρχει ποικιλία παιχνιδιών και σχολικών ειδών.

Παράλληλα με το Κοινωνικό Φαρμακείο που καλύπτει τις ανάγκες σε φάρμακα των ανασφάλιστων συμπολιτών μας,  λειτουργεί και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων (με λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς: 6041030021509 (IBAN: GR 9001710410006041030021509) για την οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων  οικονομικά κοινωνικά ομάδων (πολυτέκνων, μονογονεϊκών οικογενειών, ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας). Επίσης οι νέες υπηρεσίες Τράπεζα Χρόνου και Δημοτικοί Λαχανόκηποι είναι στη διάθεση των πολιτών».

Ο Δήμος Αμαρουσίου, καταλήγει η ανακοίνωση, «μετουσιώνοντας σε πράξη το Πνεύμα των Άγιων Ημερών, σας περιμένουμε όλους να δώσουμε από το περίσσευμα της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς μας την ευκαιρία να χαρούν όλοι στο Μαρούσι τις γιορτές των Χριστουγέννων και να στρώσουν το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet