Στις 16/6 εκδικάζεται η προσφυγή γονέων του 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου για τη μετατροπή του σε Πειραματικό
Κοινωνία

Στις 16/6 εκδικάζεται η προσφυγή γονέων του 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου για τη μετατροπή του σε Πειραματικό

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου εκδικάζεται η προσφυγή γονέων του 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου κατά της Υπουργικής Απόφασης που μετατρέπει το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο σε Πειραματικά.

Μάλιστα, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αμαρουσίου τονίζει ότι θα συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στις 10:30, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η Ένωση Συλλόγων Γονεών αναφέρει:

«Οι συνέπειες της εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης που μετατρέπει το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου σε Πειραματικά, έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται στη μαθητική κοινωνία του κέντρου του Αμαρουσίου και στις οικογένειές τους.

Από όλα τα δημόσια δημοτικά σχολεία του Αμαρουσίου κληρώθηκαν συνολικά 15 παιδιά, ενώ από τα δημοτικά σχολεία του κέντρου μόλις εννέα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους την ερχόμενη σχολική χρονιά. Το ίδιο σενάριο προβλέπεται για όλα τα επόμενα χρόνια.

Οι γονείς του 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, διεκδικώντας το αυτονόητο. Να συνεχίσουν και στο γυμνάσιο τα παιδιά τους να φοιτούν στο σχολείο της γειτονιάς τους.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων, συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα τους και καλεί τους γονείς, αλλά και όλους τους κατοίκους του Αμαρουσίου που αντιλαμβάνονται τις συνέπειες από το κλείσιμο μιας ολόκληρης βαθμίδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο κέντρο του Αμαρουσίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, Πανεπιστημίου 47- 49, Αθήνα την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:30».

Τέλος, η Ένωση σημειώνει ότι για τη μεταφορά της, ο Δήμος Αμαρουσίου έχει δεσμευθεί ότι θα διαθέσει πούλμαν. Η ακριβής ώρα και τόπος αναχώρησης θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet