Στον ανακριτή ο 17χρονος αναρχικός που συνελήφθη στο Μαρούσι για τον ξυλοδαρμό Βαρουφάκη – Σφίγγει ο κλοιός και για τους υπόλοιπους
Φωτογραφία: yvaroufakis/FB
Κοινωνία

Στον ανακριτή ο 17χρονος αναρχικός που συνελήφθη στο Μαρούσι για τον ξυλοδαρμό Βαρουφάκη – Σφίγγει ο κλοιός και για τους υπόλοιπους

Στον ανακριτή ανηλίκων οδηγείται σε λίγη ώρα ο 17χρονος αναρχικός που συνελήφθη το Σάββατο 11 Μαρτίου στο Μαρούσι και κατηγορείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Ο εισαγγελέας απήγγειλε σε βάρος του νεαρού κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Ο 17χρονος φέρεται να ήταν αυτός που βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό και προσπάθησε να το σβήσει, όμως το κινητό του έχει πάει στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανακτηθεί και να αποτελέσει ένα επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο για τους φερόμενους ως δράστες της άνανδρης επίθεσης.

Την ίδια στιγμή, θέμα χρόνου είναι η σύλληψη και των υπολοίπων, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για αντιεξουσιαστές, που είναι γνώριμοι των Αρχών, από επεισόδια στο παρελθόν και οι οποίοι αναζητούνται. Σε βίντεο μάλιστα που κυκλοφόρησαν αποτυπώνεται η εισβολή των δραστών στο εστιατόριο που δειπνούσε ο κ. Βαρουφάκης και η ένταση που προηγήθηκε του ξυλοδαρμού.

Εναντίον του 17χρονου ασκήθηκε δίωξη για:

  • βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη,
  • συμμορία,
  • παράνομη βία,
  • παράνομη οπλοφορία.

Τα βίντεο του επεισοδίου

Τρία βίντεο έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση και μέσω αυτών κατάφεραν να ταυτοποιήσουν όλους τους δράστες και να τους αναζητούν για να τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Στο πρώτο από τα τρία διακρίνονται δύο άτομα τα οποία μπαίνουν στον χώρο του εστιατορίου. Στο δεύτερο βίντεο ομάδα περίπου 7 ατόμων εισβάλλει στο μαγαζί. Σπρώχνουν έναν άνδρα, πιθανότατα θαμώνα του καταστήματος, ενώ ο ένας κρατάει κινητό στο χέρι και μαγνητοσκοπεί. Στο τρίτον κατά την αποχώρησή τους, μέλος της ομάδας των δραστών ακούγεται να φωνάζει και να απειλεί τον Βαρουφάκη. «Κοινοβουλευτικά σκουπίδια. Άντε γ@@@ μαλ@@@, θα έρθουμε και σπίτι σου».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet