Στον Γ. Στουρνάρα ο δήμαρχος
Κοινωνία

Στον Γ. Στουρνάρα ο δήμαρχος

Τη μείωση της τιμής ζώνης στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών στο Μαρούσι έθεσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Η επίσκεψη του δημάρχου κ. Γ. Πατούλη στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για το ζήτημα των ιδιαίτερα υψηλών τιμών ζώνης στην περιοχή την Εργατικών Κατοικιών πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επιστολής που είχε αποστείλει προς τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αβραάμ Γούναρη, με την οποία ζητούσε την άμεση μείωση της τιμής ζώνης για τις Εργατικές Κατοικίες, καθώς και την υιοθέτηση για το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ενός ιδιαίτερου τρόπο υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) και του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημέμων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) για την αποκατάσταση της ισότητας, λαμβάνοντας υπόψη το είδος των συγκεκριμένων ακινήτων τα οποία κατασκευάστηκαν για να εξυπηρετούν πολίτες χαμηλότερων εισοδημάτων.

Ο κ. Γ. Πατούλης εκθέτοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος για τους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών που εξομοιώνονται με τους κατοίκους σύγχρονων κατασκευών και πληρώνουν τέλη ανάλογα με αυτά που καταβάλλουν κάτοικοι πολυτελών οικιών, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να επιληφθεί προσωπικά του ζητήματος που αποτελεί εκτός των άλλων πάγιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων και του οικείου συλλόγου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα με πρωτοβουλία μας τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για το δίκαιο αίτημα των κατοίκων των Εργατικών Κατοικιών και να αιτηθούμε την προσωπική παρέμβασή του για την αποκατάσταση της ισότητας. Ο κ. υπουργός μας εξέφρασε την κατανόησή του επί του θέματος και μας διαβεβαίωσε ότι θα το εξετάσει άμεσα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών του Αμαρουσίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet