Στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού ο Γ. Πατούλης

Στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, παρέστη ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος από τον πρόεδρο, Αντώνιο Αυγερινό, και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Τον κ. Πατούλη συνόδευσε η σύζυγος του Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού ΕΔΔΥΠΠΥ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, σε επίσημη τελετή, απονεμήθηκε «η Ειδική Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού μετά χρυσού Κλάδου Δάφνης», στην πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco, πρόεδρο του Συλλόγου «Ελπίδα», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Τιμούμε όλους αυτούς οι οποίοι πιστεύουν και εργάζονται ανιδιοτελώς και ακούραστα στο παγκόσμιο αυτό εθελοντικό κίνημα, υπηρετώντας τις πανανθρώπινες, θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ανθρωπισμού. Τους εθελοντές και τις εθελόντριες που προσφέρουν αγάπη, αλληλεγγύη, συμπαράσταση, προστασία, σε όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

»Στη χώρα μας που τα τελευταία χρόνια τα ανθρωπιστικά ζητήματα έχουν οξυνθεί, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού, η προσπάθεια  των εθελοντικών ομάδων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι τιτάνια για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. 

»Από τους θεσμικές μας θέσεις, αλλά κυρίως ως άνθρωπος, συνεπικουρούμε την προσπάθεια  και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ώστε στη δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία κανείς συνάνθρωπός μας να μην νιώθει μόνος και αβοήθητος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet