Στον εορτασμό του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ψαλιδίου παρέστη ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου
Κοινωνία

Στον εορτασμό του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ψαλιδίου παρέστη ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Στη μεγάλη γιορτή του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ψαλιδίου, μια εβδομάδα μετά το Πάσχα, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, παρέστη ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου μαζί με μέλη της δημοτικής αρχής, δημοτικούς συμβούλους, τοπικούς φορείς της πόλης και πλήθος πιστών.

H Zωοδόχος Πηγή είναι μία εορτή προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων και στον λόγο του ο αρχιμανδρίτης προϊστάμενος του Ι.Ν. Αποστόλων Πέτρου & Παύλου της Πεύκης Ευστράτιος Δελατόλας. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησαν επίσης ο αρχιμανδρίτης & προϊστάμενος του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ευγένιος Αράνκι, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στον δήμαρχο της πόλης και σε όλη τη δημοτική αρχή, ο αρχιμανδρίτης του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αθανάσιος Πεφάνης και ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα π. Εμμανουήλ.

Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής, με τη λιτάνευση να γίνεται γύρω από την πλατεία που βρίσκεται ο ναός, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου.

O κ. Θ. Αμπατζόγλου αντάλλαξε ευχές με τον κλήρο, τους πιστούς και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο το Μαρούσι και ειδικότερα στην περιοχή του Ψαλιδίου.

Στον εορτασμό του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ψαλιδίου παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία-Δήμητρα Ρώτα, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Νικολαράκος, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο διοικητής του ΝΑΤ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ενώ από τον Εξωραϊστικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ψαλιδίου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή» παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Σολδάτος, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Θεοχάρης και μέλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet