Στους 254 ανήλθαν οι ωφελούμενοι από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αμαρουσίου τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο
Κοινωνία

Στους 254 ανήλθαν οι ωφελούμενοι από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αμαρουσίου τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Στους 254 ανήλθαν οι ωφελούμενοι από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμαρουσίου κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, μεταξύ των οποίων οι 87 ήταν νέοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο δικαιούχων. 

Οι Μαρουσιώτες εξυπηρετήθηκαν για θέματα που αφορούσαν κοινωνικά επιδόματα, επαφές με αρμόδιες υπηρεσίες και καθοδήγηση για προγράμματα, παρέχοντας παράλληλα συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Επιπλέον, εξυπηρετήθηκε σημαντικός αριθμός πολιτών μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών για ενημέρωση για προγράμματα, επιδόματα και δικαιολογητικά. 

Πληροφορίες για το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμαρουσίου

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμαρουσίου είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Από εδώ ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής.

Απώτερος σκοπός ενός Κέντρου Κοινότητας είναι η ολιστική υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής για την καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων καθώς και η προώθηση στην απασχόληση. Όλες, οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αμαρουσίου.  

Η δομή λειτουργεί με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ 2014-2020 από το ΠΕΠ Αττικής και από το 2018 στηρίζει πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμαρουσίου εδρεύει στην οδό Παλαιολόγου 9 και συστεγάζεται με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ). Λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 8:00 – 16:00 και κατόπιν ραντεβού για την ταχύτερη και ομαλή εξυπηρέτηση του κοινού  (τηλέφωνα: 213 2031 912-913 ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet