Στόχοι & προτεραιότητες της επόμενης 5ετίας
Κοινωνία

Στόχοι & προτεραιότητες της επόμενης 5ετίας

Τους στόχους και τις προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας εξέθεσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, στις συναντήσεις που είχε με κατοίκους σχεδόν από όλες τις γειτονιές της πόλης, επισημαίνοντας -όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου που ακολουθεί, τις προοπτικές που ανοίγονται για την κάθε γειτονιά, με την υλοποίηση των 21 μεγάλων παρεμβάσεων, και άλλων μικρότερης εμβέλειας, που θα οδηγήσουν το Μαρούσι στη νέα εποχή, με στόχο να γίνει πρότυπη πόλη σε όλη την Ελλάδα.

Ο κος Πατούλης μίλησε σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις κατοίκων στις περιοχές του Κέντρου, του Αγίου Θωμά, του Σωρού, του Πολύδροσου, των Καρπάθικων, τις οποίες αντίστοιχα διοργάνωσαν:

  • Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κος Επαμεινώνδας Γαρδέλης
  • Ο υπεύθυνος Κυκλοφορίας και Δημοτικής Συγκοινωνίας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κος Γεώργιος Ζήκος
  • Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος και Ρούλα Μπογδάνου – Καλύβα
  • Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος κα Άννα Ζαχαριάδου
  • Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος κα Καλλιόπη Παπαρούπα

Επίσης μίλησε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε κάτοικος της περιοχής Στούντιο Α, στην οποία συμμετείχαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Σμυρνής, Βασίλης Κόκκαλης, Γιώργος Ζήκος, Κώστας Ρώτας, Κατερίνα Φραγκάκη.

Στις τοποθετήσεις του ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου για την απαλλαγή από τα χρέη του παρελθόντος και το νοικοκύρεμα του Δήμου, χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες, στη δημιουργία του πρότυπου δικτύου κοινωνικών υποστηρικτών δομών για τη στήριξη στην πράξη αυτών που έχουν ανάγκη, καθώς και στα σημαντικά τεχνικά έργα υποδομών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αναφερόμενος στο ευρύ δίκτυο κοινωνικών δομών που λειτουργεί στην πόλη του Αμαρουσίου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτικό Πολυϊατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γωνιά Αγάπης και Αλληλεγγύης, Δημοτικό Ασθενοφόρο, Ταμείο Αλληλοβοήθειας κ.ά.), έκανε ειδική αναφορά στο έμπρακτο ενδιαφέρον της διοίκησης προς τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, με τη λειτουργία Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) σε κάθε γειτονιά, στο Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ, στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης για την προαγωγή της υγείας των πολιτών, καθώς και στον σχεδιασμό για τη λειτουργία Πρότυπου Δημοτικού Γηροκομείου.

Αναφερόμενος στη σημασία τη πρόληψης για τη διατήρηση της καλής υγείας, ο κος Πατούλης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη λειτουργία πανελλαδικά του 1ου ΚΕΠ Υγείας στο Μαρούσι, που εγκαινιάζει μία νέα αντίληψη στον τομέα της πρόληψης μέσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όσον αφορά στα έργα υποδομής και ανάπλασης, μετά από μία εκτενή αναφορά στα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται εν εξελίξει στην πόλη, εστίασε στις 21 μεγάλες παρεμβάσεις που αφορούν όλες τις γειτονιές μεταξύ των οποίων ανέφερε τη βιοκλιματική ανάπλαση των γειτονιών, με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτου στις Π.Ε. Αγίου Θωμά, Παραδείσου, Πολυδρόσου, την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς, με τη έκδοση του Π.Δ. και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην πόλη, την ανάπλαση του ΚΧ 9760 και της γύρω περιοχής στον Σωρό, την ανάπλαση της πλατείας Ηρώων και την κατασκευή υπόγειου Χώρου στάθμευσης στο ακίνητο της Βασ. Σοφίας και Κηφισίας. Επίσης έκανε λόγο για την ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης», στην κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα, στη δημιουργία ακόμη δύο πεζογεφυρών, στον προγραμματισμό για τα νέα σχολικά κτίρια στην Αγία Φιλοθέη, τον Άγιο Θωμά, τα Ανάβρυτα και την Κοκκινιά.

Σε επίπεδο χρηματοδότησης των έργων, ο κος Πατούλης μίλησε για την εξασφάλιση 50 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας, αλλά και στη διεκδίκηση άλλων 35 εκατ. ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για τη χρηματοδότηση νέων έργων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet