Συγκέντρωση ενημέρωση από την Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Δάσους Συγγρού την Παρασκευή 24/7
Κοινωνία

Συγκέντρωση ενημέρωση από την Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Δάσους Συγγρού την Παρασκευή 24/7

Με αφορμή το πρόσφατο συμβάν με την τοποθέτηση μάνδρας στο Δάσος Συγγρού, το οποίο είχε καταγγείλει πρόσφατα η δημοτική παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Δάσους Συγγρού καλεί το κοινό σε συγκέντρωση-συζήτηση για την υπεράσπιση του δάσους την Παρασκευή 24/7, στην πύλη της Βορείου Ηπείρου, στις 19:00.

Η Ανοιχτή Συνέλευση, στη σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «ιδιωτικό συνεργείο τοποθέτησε στην είσοδο του δάσους, στη Βορείου Ηπείρου, κομμάτι φράχτη πάνω στη μάνδρα» και ότι εργασίες αυτές που «γίνονταν με εντολή του ΙΓΕ, διακόπηκαν όταν περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν, ενώ ύστερα από επίμονες ερωτήσεις προς τον επικεφαλής των έργων έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε καμία πολεοδομική ή οποιουδήποτε άλλου είδους άδεια για την ανέγερση του φράχτη».

Η επόμενη «πράξη» στην παράσταση της 15ης Ιουλίου στο δάσος Συγγρού, σύμφωνα με την Ανοιχτή Συνέλευση, ήρθε το απόγευμα της ίδιας μέρας όταν «κάτοικοι της περιοχής και συλλογικότητες βρέθηκαν στην είσοδο της Βορείου Ηπείρου και συζήτησαν για την πρωινή ενέργεια του ΙΓΕ και τα νεφελώδη σχέδια υπουργείων και ΙΓΕ για την ανάπλαση του δάσους».

Όπως αναφέρει η Συνέλευση, «έγινε σε όλες και όλους αντιληπτό πως η προσπάθεια να τοποθετηθεί ο εν λόγω (κακόγουστος) φράχτης δεν μπορεί παρά να συνδέεται στενά με την επιχειρούμενη ανάπλαση, που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι σαν στόχο έχει την οικονομική αξιοποίηση του δάσους».

Εν συνεχεία, στη σχετική ανακοίνωση η Ανοιχτή Συνέλευση συμπληρώνει:

«Άμεσα λοιπόν, όσοι και όσες βρέθηκαν στην είσοδο της Βορείου Ηπείρου αποφάσισαν να αποκαθηλώσουν τον καινούργιο φράχτη, ώστε με την συμβολική αυτή κίνηση να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η τοπική κοινωνία είναι ενήμερη για τα σχέδια τους και έτοιμη να αντιδράσει με αποφασιστικότητα ώστε να προφυλάξει το Συγγρού από κάθε λογής επιχειρηματική αξιοποίηση.

»Μετά το πέρας της ενέργειας και ενώ ο κόσμος αποχωρούσε έκανε την εμφάνιση της μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η οποία με προκλητικό ύφος ενημέρωσε ότι πρέπει να γίνει μαζική εξακρίβωση στοιχείων καθώς υπήρχεσυμβάν».

»Στις ερωτήσεις που δέχτηκαν περί του ποιο είναι το “συμβάν”, το οποίο τους αναγκάζει να μπουν μέσα στο δάσος και να ζητάνε από 15 ανθρώπους τα στοιχεία τους, η απάντηση ήταν ότι δεν ήταν υποχρέωση τους να ενημερώσουν περί τίνος πρόκειται. Φυσικά όλες και όλοι αντιλήφθηκαν ποιο ήταν το ζήτημα όπως και ποιος ήταν σκοπός των αστυνομικών. Το φακέλωμα όσων συμμετέχουν σε δράσεις που επιχειρούν να ορθώσουν ανάχωμα στα σχέδια που εξυφαίνονται για την ανάπλαση του Συγγρού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet