Συγκινητική η πασχαλινή μουσική εκδήλωση από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Συγκινητική η πασχαλινή μουσική εκδήλωση από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου

Το έργο-ύμνο «Stabat Matet» που μνημονεύει τον ψυχικό πόνο της Θεοτόκου κατά την Εβδομάδα των Παθών εκτελέστηκε από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης», στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, την Κυριακή 3 Απριλίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του προέδρου της ΚΕΔΑ Νίκου Πέππα (που εκπροσώπησε τον δήμαρχο), καθώς και με την με την άδεια της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Η «Ορχήστρα Νέων του Δήμου Αμαρουσίου», υπό τη μουσική διεύθυνση της Φωτεινής Κοσκόρου ερμήνευσε ένα από τα πιο γνωστά έργα της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής «Stabat Mater» – σε μελοποίηση του Ιταλού συνθέτη Giovanni Battista Pergolesi.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, στη συγκινητική εκδήλωση η κ. Κοσκόρου σε έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ευχαριστίες στον δήμαρχο Αμαρουσίου, στον πρόεδρο της ΚΕΔΑ, στους πατέρες του Ιερού Ναού της Μητρόπολης Αμαρουσίου, στον πρωτοπρεσβύτερο και προϊστάμενο του ναού π. Χρήστο Μαρούδα, καθώς και στους π. της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού. Στη συνέχεια ευχήθηκε η συναυλία να καθιερωθεί σε ετήσια βάση και να αποτελέσει θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet