Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των γυναικών που έπεσαν θύματα του «δράκου» του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των γυναικών που έπεσαν θύματα του «δράκου» του Αμαρουσίου

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας κατέθεσαν οι γυναίκες που έπεσαν θύματα του «δράκου» του Αμαρουσίου.

Οι τέσσερις από τις έξι γυναίκες που έπεσαν θύματα του 32χρονου, που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 16 χρόνια και δύο μήνες, περιέγραψαν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν.

Με δάκρυα στα μάτια η μία γυναίκα περιέγραψε στο δικαστήριο:

«Πήγαινα στη δουλειά με τα πόδια. Ήμουν στη διάβαση. Είδα έναν άντρα στα δεξιά μου. Δεν έδωσα σημασία. Είχαμε απόσταση. Αισθάνομαι κάποιον να με ακινητοποιεί από τη λεκάνη. Σα να είχα κολλήσει στο έδαφος. Μου έπιασε το στήθος. Ούρλιαζα “βοήθεια, βοήθεια” δεν με άκουγε κανείς.

»Με έριξε ανάσκελα. Έπεσε πάνω μου. Με το ένα χέρι μου έκλεισε το στόμα. Με το άλλο προσπαθούσε να μου ανοίξει το παντελόνι. Κάποια στιγμή έβγαλε το χέρι από το στόμα μου και άρχισα να φωνάζω “βοήθεια”.

»Τότε, έρχεται ο άντρας μου. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Μέχρι να τον συλλάβουν κυκλοφορούσα με ένα ξύλο στο χέρι».

Ακόμα μία γυναίκα που δέχτηκε επίθεση από τον 32χρονο περιέγραψε στο δικαστήριο: «Μου είχε βάλει ταινία στο στόμα. Με έριξε κάτω. Φώναζα “βοήθεια, βοήθεια”. Είπα τελείωσε η ζωή μου. Είχε πέσει πάνω μου. Χτύπαγα το κορμί του με τα χέρια και τα πόδια μου,τον γρατζούνισα».

Τρίτο θύμα του «δράκου» κατέθεσε στο δικαστήριο πως κατέβαινε τη διάβαση από το Χαλάνδρι και αντιλήφθηκε έναν άνδρα από πίσω της, αλλά δεν του έδωσε σημασία:

«Γυρίζω βλέπω να μου γελάει. Μου τραβάει την τσάντα. Με τύλιξε με τα χέρια του από πίσω. Φορούσα φουστάνι. Έβαλε τα χέρια του από κάτω, προσπαθούσε να μου πιάσει το αιδοίο. Προσπάθησε να βάλει τα πόδια μου, κάτω από τις μασχάλες του. Προσπάθησε να μου βγάλει το εσώρουχο. Αντιστεκόμουν, τσίριζα».

Το τέταρτο θύμα περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ότι ο 32χρόνος της επιτέθηκε, προσπαθώντας να της τραβήξει το παντελόνι. «Το βλέμμα του ήταν επιθετικό. Κάποια πράγματα δεν τα ξεχνάει κάποιος».

Ένταση στο δικαστήριο

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προκλήθηκε ένταση όταν ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε σεξουαλική διάθεση απέναντι στα θύματα, με τον έναν εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και σύζυγο μίας εκ των γυναικών να σηκώνεται και να φωνάζει προς τον μάρτυρα «Τι λέτε; Πήγε να βιάσει τη γυναίκα μου!».

«Λυτρώθηκα όταν με συνέλαβαν»

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 32χρονος επανέλαβε και όσα είχε υποστηρίξει πρωτοδίκως, ισχυριζόμενος ότι άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στις γυναίκες και πως στο πρόσωπό τους έβλεπε την πρώην σύντροφό του.

«Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Λυτρώθηκα όταν με συνέλαβαν γιατί αργότερα μπορεί να άκουγα φωνές “σκότωσε την”» ανέφερε στην απολογία του.

Ο νεαρός κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πληγώθηκε βαθιά από την τραυματική σχέση που διατηρούσε με μια Ρουμάνα ιερόδουλη.

«Άκουγα φωνές. Ταπείνωσέ την, μείωσέ την. Μην ακούς τα ψέμματα που λέει» ανέφερε, προσθέτοντας ότι στο πρόσωπο κάθε κοπέλας έβλεπε την ιερόδουλη.

«Στην τελευταία κοπέλα που της έβαλα την ταινία στο στόμα άκουγα τη φωνή να μου λέει “μην ακούς τα ψέμματά της” και αυτόματα έβγαλα την ταινία και της έκλεισα το στόμα. Αλλά δεν την άφησα να πνιγεί. Δεν καταλάβαινα αν αυτό που έκανα ήταν σωστό ή λάθος. Ήταν ο άλλος μου εαυτός. Δεν έφευγα γιατί φώναζαν, αλλά επειδή είχα κατευνάσει τις φωνές» ανέφερε επίσης ο κατηγορούμενος.

Ο εισαγγελέας της έδρας τελικά πρότεινε την ενοχή του 32χρόνου, όπως και πρωτοδίκως, και στις 23 Απριλίου αναμένεται η κρίση του δικαστηρίου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet