Συγχαρητήριο μήνυμα Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη στους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων
Κοινωνία

Συγχαρητήριο μήνυμα Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη στους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των φετινών βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, πρόεδρος του  Πανελλήνιου Δικτύου για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης «SDG 17 Greece», δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου και εκπαιδευτικός φιλόλογος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα προς τους επιτυχόντες μαθητές των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων:

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές για την κατάκτηση του στόχου της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Σήμερα για όλους τους μαθητές που έδωσαν τον προσωπικό τους αγώνα κάτω από ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες, και λόγω της πανδημίας της Covid-19, διεκδικώντας και πετυχαίνοντας μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι μία ξεχωριστή ημέρα. Σήμερα οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς ανταμείβονται.

Ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή και στη σταδιοδρομία ξεκινά. Η επιτυχία τους μας κάνει όλους υπερήφανους, γονείς, συγγενείς, φίλους, δασκάλους. Τους εύχομαι ολόψυχα το νέο τους ξεκίνημα να είναι δημιουργικό και γεμάτο από ευκαιρίες για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Θεωρώ, ωστόσο, σημαντικό να αναφέρω, και ως εκπαιδευτικός, ότι και φέτος ήταν απογοητευτικό το φαινόμενο οι χαμηλές επιδόσεις και τα υψηλά ποσοστά κάτω από τη βάση να ανοίγουν σε ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων την πόρτα της ακαδημαϊκής γνώσης. Το αρνητικό αυτό ρεκόρ δεν τιμά ούτε τους υποψηφίους ούτε συνάδει με το υψηλό επίπεδο των ελληνικών Πανεπιστημίων, αλλά και μειώνει το αίσθημα ικανοποίησης των ίδιων των μαθητών για την επιτυχία τους.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι επιτυχόντες που αξίζουν τα συγχαρητήριά μας σήμερα, αλλά και όσοι βρέθηκαν ένα βήμα πριν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά δεν τα κατάφεραν. Θέλω να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να το βάζουν κάτω. Τίποτα δεν κρίνεται και δεν τελειώνει με μία εξεταστική διαδικασία. Η ζωή είναι γεμάτη από προκλήσεις και ευκαιρίες για μάχες και διεκδικήσεις όπου είμαι βέβαιη ότι ο καθένας μπορεί να βρει τον δρόμο του και να βγει νικητής, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα ταλέντα και τις δεξιότητες του.

Ευχή μου είναι κάθε νέο παιδί να βρει τον δικό του βηματισμό στη ζωή και να πορευτεί με επιτυχία σε ό,τι επιλέξει, μην ξεχνώντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι η διαδρομή προς την κατάκτηση της γνώσης και της εμπειρίας. Θέτοντας τον προσωπικό του στόχο, με προσπάθεια, επιμονή, μαχητικότητα καθεμιά και καθένας θα βρει τη δική του Ιθάκη. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet