Συνάντηση Ακαδημίας Γονέων Εφηβικής Υγείας στο Μαρούσι
Κοινωνία

Συνάντηση Ακαδημίας Γονέων Εφηβικής Υγείας στο Μαρούσι

Η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων Εφηβικής Υγείας για το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Γυναικολογικά θέματα στην εφηβεία» διεξάγεται με την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και της ΚΕΔΕ και θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 από τις 17:00 έως τις 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλιου στο ισόγειο του δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα).

Ομιλήτρια της συνάντησης θα είναι η κ. Φωτεινή Ανυφαντάκη, γυναικολόγος – επιστημονικός συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) στη Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Με αφορμή την ημερίδα αυτή ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ότι:

«Με στόχο την κατάλληλη και ουσιαστική ενημέρωση των εφήβων, αλλά και των γονέων, ο Δήμος Αμαρουσίου, ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας, διοργανώνει μια ακόμη ημερίδα που στόχο έχει να αποκτήσει ο συμμετέχων γνώσεις, ικανότητες και αρχές για την υγεία των εφήβων, βάσει των οποίων θα συμβάλλει: στην πρόληψη διαταραχών, την ενίσχυση της κατανόησης των παιδιών στην αναγνώριση της ανάγκης παραπομπής των οικογενειών σε εξειδικευμένες υπηρεσίες, στην ενδυνάμωση των γονέων και στην αναζήτηση βοήθειας.

»Η ημερίδα “Γυναικολογικά θέματα και εφηβεία” θα βοηθήσει και θα την ενημερώσει για θέματα που αφορούν μια έφηβη και πώς μπορεί να τα αντιμετωπίσει, για θέματα αντισύλληψης καθώς και για  τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Πράγματα που μια έφηβη στη σημερινή κοινωνία πρέπει να ξέρει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet