Συνάντηση αρμόδιων φορέων για την πυροπροστασία στο Συγγρού
Κοινωνία

Συνάντηση αρμόδιων φορέων για την πυροπροστασία στο Συγγρού

Τα μέτρα πυροπροστασίας του δάσους Συγγρού από μέρους κάθε φορέα κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, εξετάστηκαν και ανακεφαλαιώθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με τους εκπροσώπους του Δήμου Αμαρουσίου, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

Εκπρόσωποι των αρμοδίων φορέων για την πυροπροστασία του Δάσους ΣυγγρούΣυγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου ο αντιδήμαρχος Ευθύμης Τσίγκας, από μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος ο διευθυντής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού, αντιπύραρχος Ηλίας Τσαπούρας, από μέρους του ΙΓΕ ο πρόεδρος Αθανάσιος Σαπουνάς και ο διευθυντής Γιώργος Μπαλωτής, και από μέρους του ΣΠΑΠ ο πρόεδρος Βλάσσης Σιώμος.

Στη διάρκεια της συνάντησης αφού έγινε εκτίμηση των αναγκών, βάσει και της εμπειρίας των προηγούμενων ετών, ανακεφαλαιώθηκαν από τον δήμαρχο κ. Πατούλη, οι ενέργειες και τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή: η 24ωρη φύλαξη του Δάσους Συγγρού από προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου στην είσοδό του, το οποίο βρίσκεται σε εγρήγορση για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς και το πλήρως επανδρωμένο πυροσβεστικό όχημα του Δήμου.

Από μέρους του ΙΓΕ επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα υπάρχει 24ωρη πυροφύλαξη από προσωπικό του ΙΓΕ κατά τις πρωινές ώρες, ενώ τρεις εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ θα καλύπτουν τις βάρδιες από το μεσημέρι και καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Στην πυροφύλαξη του χώρου, όπως διαβεβαιώθηκε από τους εκπροσώπους του ΙΓΕ, θα συμβάλλει και ο υπάλληλος security που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της κεντρικής πύλης και τη σφράγιση του κτήματος κατά τις νυχτερινές ώρες.

Από την πλευρά του διοικητή του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού, αντιπυράρχου Ηλία Τσαπούρα, αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική η αξιοποίηση κάθε πρόσφορου μέσου και αξιόμαχου οχήματος στο στάδιο της καταστολής καθώς και η σπουδαιότητα του σωστού συντονισμού των φορέων για μία άρτια επιχειρησιακή επέμβαση.

Από πλευράς ΣΠΑΠ επιβεβαιώθηκε η συμβολή του με προσωπικό αλλά και η στενή συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα σε επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας για την άμεση αντιμετώπιση κάθε συμβάντος φωτιάς με παράλληλη συνδρομή και από τους 12 Δήμους – μέλη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συμφωνία όλων των πλευρών για συνεργασία και συντονισμό όλων των διαθέσιμων δυνάμεων για την καλύτερη δυνατή περιφρούρηση αυτού του αστικού πνεύμονα πρασίνου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet