Συνάντηση δημάρχου με κατοίκους του Αγ. Νικολάου
Κοινωνία

Συνάντηση δημάρχου με κατοίκους του Αγ. Νικολάου

Στο πρότυπο δίκτυο των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών και στο ευρύ φάσμα των ποιοτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων για άθληση και ψυχαγωγία εστίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μιλώντας στη συνάντηση που είχε με κατοίκους της γειτονιάς του Αγίου Νικόλαου, με τη συμμετοχή του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, δικηγόρου Ευθύμιου Τσίγκα.

«Όταν άλλοι Δήμοι έχουν διακόψει τη λειτουργία των αθλητικών τους χώρων και έχουν περιορίσει τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες, εμείς στο Μαρούσι ενισχύουμε τις αθλητικές μας υποδομές και παρέχουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από πλειάδα πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε καθ΄ όλη τη διάρκεια τους έτους με ελεύθερη είσοδο για όλους» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

«Διατηρούμε και προωθούμε την πολιτιστική και αθλητική παράδοση και κληρονομιά της πόλης μας, που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τη νέα γενιά, τιμώντας εξαίρετες προσωπικότητες και διοργανώνοντας σημαντικά αφιερώματα σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον πολιτισμό και στον αθλητισμό», πρόσθεσε.

Δεχόμενος τα θερμά συγχαρητήρια των παρισταμένων για το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κέντρου, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, ο δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι ξεκινούν άμεσα και τα έργα για την ανάπλαση της πλατείας της Αγίας Λαύρας, καθώς και η βιοκλιματική ανάπλαση των γειτονιών της πόλης, με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων, έργα που δεν θα κοστίσουν ούτε ένα ευρώ στους πολίτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στον Δήμο Αμαρουσίου περισσότεροι από 4.500 πολίτες όλων των ηλικιών συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματα, ενώ περισσότερα από 1.200 παιδιά συμμετέχουν κάθε χρόνο στα καλοκαιρινά αθλητικά camps. Παράλληλα περισσότεροι από 5.000 πολίτες συμμετέχουν σε προγράμματα πολιτισμού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, του Δημοτικού Ωδείου, στο Δίκτυο Μουσείων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενισχύοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους.

Οι αθλητικές υποδομές της πόλης σύντομα θα ενισχυθούν με το νέο πρότυπο βιοκλιματικό Κλειστό Γυμναστήριο, στη θέση του σημερινού Γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης», καθώς και με γήπεδο ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα.

Ήδη εκατοντάδες παιδιά και σωματεία της πόλη του Αμαρουσίου έχουν στη διάθεσή τους έναν σύγχρονο χώρο άθλησης το νέο Κλειστό Γυμναστήριο στην Κοκκινιά, μαζί με τα τρία Κλειστά Γυμναστήρια, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, τα 12 γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, μπάσκετ και βόλευ, καθώς και τα 44 υπαίθρια γήπεδα σε 21 σχολικά συγκροτήματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet