Συνάντηση Γ. Πατούλη με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά
Κοινωνία

Συνάντηση Γ. Πατούλη με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αμαρουσίου και νέο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, είχε η διοίκηση της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», παρουσία της νεοεκλεγείσας περιφερειακής συμβούλου Δυτικού Τομέα, οικονομολόγου, Μαρίας Ζέρβα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν μέσω της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ελλήνων Τσιγγάνων, με συνδετικό κρίκο τη νέα περιφερειακή σύμβουλο κ. Ζέρβα, να βρεθούν τρόποι για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά τα κοινωνικά προβλήματα των Ελλήνων Ρομά, αλλά και άλλων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ζητήματα που αφορούν στην ομαλή ένταξη, στην κοινωνικοποίηση, στην εκπαίδευση των παιδιών, στην εργασία, στην κοινωνική προστασία, κ.α.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Πάντζος, ευχαρίστησε τον νέο περιφερειάρχη Αττικής για την αμέριστη στήριξή του έως σήμερα και υπογράμμισε:
«Είστε από την αρχή της προσπάθειας μας αρωγός, στηρίξατε ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ δράσεις και καμπάνιες υγείας και συστήσατε στην ΚΕΔΕ επιτροπή Ελλήνων τσιγγάνων για να αντιμετωπίσουμε τα θέματά μας στην ελληνική κοινωνία σε επίπεδο Δήμων.

»Είστε ο μόνος που στηρίζετε την προσπάθειά μας, δεν υπάρχει άλλος πιο αμέριστος συμπαραστάτης μας.

»Ελπίζουμε και θεωρούμε δεδομένο ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία και από τη νέα σας θέση στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε να φέρουμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα, που θα βοηθήσουν τις τοπικές μας κοινωνίες να συνυπάρχουν αρμονικά. Η συμβολή της κ. Ζέρβα ως συνδετικός μας κρίκος είναι σημαντική, καθώς στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ειδικά τη νεολαία».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και νέος περιφερειάρχης Αττική, Γιώργος Πατούλης, χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συνάντηση και σημείωσε:

«Αντηλλάγησαν πολύ χρήσιμες απόψεις και δεσμευτήκαμε ότι το επόμενο διάστημα από κοινού με τους εκπροσώπους της εν λόγω κοινωνικής ομάδας θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις και τρόπους επίλυσης.

»Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους Έλληνες Τσιγγάνους και θα εργαστούμε συστηματικά ώστε η Περιφέρεια Αττικής να συμβάλλει αποτελεσματικά στην κοινωνική ενσωμάτωσή τους, στην άρση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης: ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων Δυτικής Αττικής «Ρωμιοσύνη», Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος (Διαμαντής) και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», Ηλίας Γιαννόπουλος, νομικός σύμβουλος και Σταύρος Σταματής, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet