Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον Σύλλογο Ηπειρωτών «Ο Άγιος Γεώργιος»
Κοινωνία

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον Σύλλογο Ηπειρωτών «Ο Άγιος Γεώργιος»

Συνάντηση του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών «Ο Άγιος Γεώργιος» πραγματοποιήθηκε, σε εποικοδομητική, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ατμόσφαιρα και παρουσία των αντιδημάρχων Οικονομικών, Σπύρου Σταθούλη, και Πολεοδομίας, Υλοποίησης Σχεδίου Πόλης, Κωνσταντίνου Ρώτα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του προέδρου του Συλλόγου, Ιωάννη Γιαννέλα, και των μελών του Δ.Σ. επί αιτήματος σχετικά με την ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής ανατολικά του κοιμητηρίου Αμαρουσίου (Ηπειρώτικα).

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει οι μελέτες που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης. Ωστόσο, όπως σημείωσε, υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που δημιουργεί την καθυστέρηση, που αφορά στην απόσταση της περιοχής που είναι προς επέκταση από τα όρια του υφιστάμενου κοιμητηρίου.

Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι η προς επέκταση περιοχή στο σχέδιο πόλης πρέπει να απέχει 250 μ. από υφιστάμενο κοιμητήριο.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, γίνεται προσπάθεια, κατά παρέκκλιση των ισχυόντων  διατάξεων, η απόσταση αυτή να μειωθεί στα 50 μ. από τα όρια του νεκροταφείου και για τον σκοπό αυτό έχουν χρηματοδοτηθεί μελέτες, οι οποίες θα υποστηρίξουν την παρέκκλιση του νόμου.

«Ο στόχος μας παραμένει σταθερός και έχουν δοθεί οδηγίες στις υπηρεσίες του Δήμου κατά προτεραιότητα να ασχοληθούν με το θέμα» ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εξέφρασε, όπως ενημερώνει ο Δήμος, την ευχαρίστησή του στην προσπάθεια της διοίκησης για την ικανοποίηση του αιτήματός του, και συμφωνήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου 2018 να υπάρξει νέα συνάντηση και ενημέρωση σχετικά με τις νεώτερες εξελίξεις επί του θέματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet