Συνάντηση Ενότητας με την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου
Κοινωνία

Συνάντηση Ενότητας με την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου

Σε μια φιλική και φιλόξενη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι με την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου στα γραφεία της Ένωσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Κωστής Σηφάκης, αναφέρθηκε στην πλούσια δράση της Ένωσης, αλλά και τα προβλήματά της, που προέρχονται, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, κυρίως από την μη ύπαρξη ενός κατάλληλου χώρου για την υλοποίηση των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων της, αλλά και τους ελάχιστους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους.

Ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, απλών μελών και φίλων της Ένωσης που παραβρέθηκαν.

Σχετικά με τη συζήτηση αυτή η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι επισημαίνει:

Εκφράστηκε η ανάγκη για τη διάδοση της παράδοσης και του πολιτισμού στους κατοίκους της πόλης. Να συμμετέχουν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ οι σύλλογοι και να γίνει αξιοποίηση των σχολικών αιθουσών τις απογευματινές ώρες με την πρόσληψη σχολικών φυλάκων.

Διατυπώθηκε, επίσης, η επιθυμία για τη διοργάνωση Συνεδρίου των Πολιτιστικών Σωματείων Αττικής στο Μαρούσι και η εξεύρεση κατάλληλου χώρου για αυτόν τον σκοπό.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και όλα τα μέλη της Ένωσης για τη θερμή τους υποδοχή, παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα της παράταξης για τις επόμενες εκλογές και δήλωσε:

«Η συνεισφορά της Ένωσης στη διατήρηση της Κρητικής πολιτιστικής παράδοσης στο Μαρούσι και όχι μόνο, αλλά και των αγωνιστικών παραδόσεων των Κρητών για ελευθερία και δημοκρατία, είναι μοναδική. Αναδεικνύεται κάθε φορά μέσα από τις πετυχημένες και μαζικότατες εκδηλώσεις που διοργανώνονται.

»Τα αιτήματά σας είναι δίκαια. Είναι και δικό μας όραμα στο Μαρούσι να δημιουργηθεί από τον Δήμο ένα μεγάλο κτήριο Πολιτισμού με θέατρο, αίθουσα συναυλιών, χορού και άλλων δραστηριοτήτων, ανάδειξης της τέχνης και του Πολιτισμού, καθώς και στέγασης όλων των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.

»Ο χαρακτήρας του καλοκαιρινού Φεστιβάλ της πόλης πρέπει να γίνει ποιοτικός με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων, των σχολικών κοινοτήτων, των τμημάτων Πολιτισμού του Δήμου.

»Την πόλη πρέπει να τη διαπεράσει μια πολιτιστική πνοή για όλες τις μορφές Τέχνης και Πολιτισμού, περιλαμβανομένης και της Κεραμικής. Αυτό απαιτεί δουλειά σε βάθος ιδιαίτερα στη νεολαία και τα σχολεία σε αντιπαράθεση με τις επιλογές της απερχόμενης διοίκησης που περιορίζονταν, χωρίς όραμα, μόνο σε παρουσίαση μεγάλων καλλιτεχνικών παραγωγών από επαγγελματίες καλλιτέχνες».

Από πλευράς παράταξης παραβρέθηκαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αικ. Ψάλτη και Β. Ελευθερίου, καθώς και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Αναλυτής, Αφ. Γεωργίου και Χρ. Κιτσάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet