Συνάντηση εργασίας για δημιουργία πρότυπου χώρου πρασίνου 15 στρεμμάτων στο Μαρούσι είχε ο Θ. Αμπατζόγλου
Κοινωνία

Συνάντηση εργασίας για δημιουργία πρότυπου χώρου πρασίνου 15 στρεμμάτων στο Μαρούσι είχε ο Θ. Αμπατζόγλου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, σχετικά με το έργο δημιουργίας πρότυπου χώρου πρασίνου, έκτασης 15 στρεμμάτων, στην περιοχή του Αγίου Θωμά -οδός Πρωταγόρα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Grin, παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Ποιότητας Ζωής, Στέφανου Τσιπουράκη, υπηρεσιακών παραγόντων των αντίστοιχων δ/νσεων του Δήμου και της αναδόχου εταιρείας, όπως ενημερώνει η διοίκηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αμπατζόγλου, αφού ενημερώθηκε από την ομάδα έργου για τις πρώτες ενέργειες δεδομένης της έναρξης των εργασιών την επόμενη εβδομάδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η υλοποίηση του έργου από τη διεύθυνση Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Αμαρουσίου, έχει ως σκοπό τον μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή και την αύξηση της βιοποικιλότητας εντός του αστικού ιστού. Παράλληλα, ένας κοινόχρηστος χώρος θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο χώρο πρασίνου που θα μπορούν να χαρούν οι κάτοικοι της περιοχής. Με σωστό προγραμματισμό και με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων επιδιώκουμε να μετασχηματίσουμε σταδιακά όλο το Μαρούσι σε μία πόλη περισσότερο φιλική για τον άνθρωπο και τις ήπιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Πρέπει τέλος να τονιστεί πως η ανάπλαση στην οδό Πρωταγόρα έχει λάβει υπόψη της και τη γνώμη των κατοίκων και φορέων, σε σχετικές ημερίδες που έλαβαν χώρα τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά».

Τέλος, η δημοτική αρχή σημειώνει ότι τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του προγράμματος LIFE Grin στον Δήμο Αμαρουσίου και στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, πρόκειται να λειτουργήσουν ως πρότυπο σε τουλάχιστον άλλους οκτώ Δήμους της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet