Συνάντηση Θ. Φωτόπουλου με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Συνάντηση Θ. Φωτόπουλου με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο Αμαρουσίου

Σε συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζόμενων στον Δήμο Αμαρουσίου, ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου Θανάσης Φωτόπουλος είχε συζήτηση για «τα σοβαρά προβλήματα», που όπως σημειώνει η δημοτική παράταξη, απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο δημοτικός σύμβουλος συζήτησε με τους εργαζόμενους για:

  • Τις ιδιωτικοποιήσεις, μέσω της μεθοδευμένης υποστελέχωσης και απαξίωσης των υπηρεσιών.
  • Την αντίθεση των εργαζόμενων στη νέα αξιολόγηση, στον νέο ΟΕΥ, που έχει αναλάβει να καταρτίσει ιδιωτική εταιρεία.
  • Τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο αμαξοστάσιο.
  • Τα προβλήματα των εργαζόμενων στο Νομικό Πρόσωπο ΟΚΟΙΠΑΔΑ και την ομηρία των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Τις ελλείψεις στην σωστή συντήρηση του στόλου των οχημάτων του Δήμου.

Τα παραπάνω και άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν, αναφέρει η παράταξη, «επιβεβαιώνουν την κακή, όσο και επικίνδυνη κατάσταση, που επικρατεί στους χώρους εργασίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Θ. Φωτόπουλος κατήγγειλε τις «αντεργατικές πολιτικές που, από κοινού, εφαρμόζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δημοτική αρχή  Πατούλη», υπενθύμισε τη στήριξη του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων, καθώς και «την ανάγκη να οργανωθεί η διεκδίκηση άμεσων μέτρων από κοινού με τα λαϊκά στρώματα της πόλης».

«Προϋπόθεση για την οριστική λύση του ζητήματος είναι ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης σε όφελος του λαού», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Για να υπάρξει ουσιαστική, μόνιμη και φιλολαϊκή λύση είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γεννούν και οξύνουν το σύνολο των σημερινών προβλημάτων, σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορούν να διαμορφωθούν στέρεες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας προς το συμφέρον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, αυτών που δημιουργούν τον κοινωνικό πλούτο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet