Συνάντηση της Ενότητας με τον Σύλλογο Ψαλιδίου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Συνάντηση της Ενότητας με τον Σύλλογο Ψαλιδίου Αμαρουσίου

Αντιπροσωπεία της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι αποτελούμενη από τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου Λευτέρη Μαγιάκη, τον δημοτικό σύμβουλο Β. Ελευθερίου και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γ. Αναλυτή συναντήθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαλιδίου.

Ο πρόεδρος, Κ. Σολδάτος και τα μέλη του Δ.Σ. παρουσίασαν έναν χάρτη της περιοχής στον οποίο, όπως σημειώνει η παράταξη, είχαν επισημάνει τα σημεία που απαιτείται να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις για την ανακούφιση των κατοίκων από την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την όχληση που έχουν επιφέρει στην περιοχή οι υπερτοπικές χρήσεις όπως το Mall, το υπ. Παιδείας, η ΟΤΕ Academy, ο σταθμός ΗΣΑΠ της Νερατζιώτισσας, η διαμπερής κυκλοφορία στη Βύρωνος, καθώς και ένα πλήθος από μικρότερα τοπικού χαρακτήρα προβλήματα.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην απόδοση του ΧΕΥ Κύμης στον Δήμο και την αξιοποίησή του σε όφελος των κατοίκων της περιοχής. Το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει απευθυνθεί για τον σκοπό αυτό στον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκη, την ΕΤΑΔ στην οποία μεταβιβάστηκε το ακίνητο και τον Δήμο και σκοπεύει στο επόμενο διάστημα να προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά της παράταξης ο κ. Λ. Μαγιάκης δήλωσε ότι θεωρεί δίκαια τα αιτήματα των κατοίκων και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει προβεί η παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις κρατικές αρχές και τη δικαιοσύνη για την επίλυσή τους και την απόκρουση των δυσμενών συνεπειών.

Υπενθύμισε ότι «παραμένει σε εκκρεμότητα η “τακτοποίηση” του Mall και για την τελική λύση που θα δοθεί από πλευράς κυβέρνησης θα πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση ώστε οι λύσεις που θα δοθούν να είναι προς όφελος των κατοίκων και της πόλης γενικότερα».

Επισήμανε ότι «τα προβλήματα παραμένουν άλυτα επί πολλά χρόνια και επέρριψε ευθύνες και στη διοίκηση Πατούλη για την ολιγωρία της να δώσει λύσεις στα θέματα δικής της αρμοδιότητας και να διεκδικήσει δυναμικά και με συνέπεια ενέργειες για την τακτοποίηση  των μεγάλων προβλημάτων του Ψαλιδίου».

Τέλος, συμφωνήθηκε όπως σε επόμενη συνάντηση με τους κατοίκους η παράταξη παρουσιάσει το προεκλογικό της πρόγραμμα με τις δράσεις της για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και τη βιώσιμη ανάπτυξη του Ψαλιδίου.

Από την πλευρά του Συλλόγου, εκτός του προέδρου, Κ. Σολδάτου, στη συνάντηση συμμετείχαν και τα μέλη του Δ.Σ., Ιωαν. Δέδε, Δ. Θεοχάρης, Μ. Ιωαννίδου, Δ. Λουκίσσας, Γ. Μαρκόπουλος, Ν. Πασαδέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet