Συνάντηση του Σωματείου «Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες» με τον υπουργό Γ. Γεωργαντά
Κοινωνία

Συνάντηση του Σωματείου «Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες» με τον υπουργό Γ. Γεωργαντά

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε σήμερα (7/9) το πρωί το δάσος Συγγρού, ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου που εποπτεύει το ΙΓΕ, του οργανισμού που έχει την ευθύνη για το δάσος εκ μέρους του Ελληνικού Κράτους.

Εκπρόσωποι του Σωματείου «Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες» παρευρέθηκαν στα γραφεία του ΙΓΕ, ενώ ζήτησαν και πέτυχαν συνάντηση με το υπουργό. Το σωματείο αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της, «τα μέλη εξέθεσαν όλα τα σημαντικά προβλήματα, ζητήματα και αιτήματα που έχουν οι πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά το δάσος, ξεκινώντας από τις τελευταίες αυθαίρετες και απαράδεκτες αποψιλώσεις δασικής χλωρίδας που έγιναν με ευθύνη της ηγεσίας του ΙΓΕ».

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο υπουργός ενημέρωσε το σωματείο για την πρόθεσή του να κατοχυρώσει την εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του ΙΓΕ μίας θέσης για τον Δήμο Αμαρουσίου και μίας θέσης για την Περιφέρεια Αττικής. Οι εκπρόσωποί του σωματείου τον ενημέρωσαν ότι «πρόκειται για ένα θετικό βήμα (σ.σ.: για να μην δηλώνουν ανεύθυνοι οι εκάστοτε διοικήσεις των ΟΤΑ σε σχέση με προβλήματα του Δάσους Συγγρού), αλλά του αντέτειναν ότι θα ήταν ακόμη θετικότερο να θεσμοθετήσει και μία θέση για εκπρόσωπο από τους καθημερινούς χρήστες του Δάσους». Επίσης, το σωματείο ενημέρωσε τον υπουργό ότι «παρόμοια προσπάθεια είχε γίνει σε παλαιότερη δεκαετία, αλλά ακυρώθηκε στην πράξη». Έτσι, ο υπουργός συμπλήρωσε ότι θα φροντίσει να κατοχυρώσει θεσμικά την εκπροσώπηση με προεδρικό διάταγμα, ενώ δεσμεύτηκε να δώσει απαντήσεις σε όλα τα θέματα που του τέθηκαν έως το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΓΕ που θα γίνει αρχές Οκτωβρίου.

Το Σωματείο υπογραμμίζει ότι «θα παρακολουθεί, θα παρεμβαίνει και θα ενημερώνει δημόσια και με διαφάνεια για κάθε εξέλιξη». Επιπλέον, ανακοινώνει «ότι οι διαδικασίες της απαράδεκτης αποψίλωσης σταμάτησαν (σ.σ.: με την σύμφωνη γνώμη και του ίδιου του Υπουργού, όπως μας διαβεβαίωσε), μετά και τις καταγγελίες μας στο αρμόδιο δασαρχείο Πεντέλης».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε -κατόπιν δικού του, ξεχωριστού αιτήματος προς τον Υπουργό- εκπρόσωπος παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet