Συνελήφθη 27χρονος, μέλος συμμορίας, που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε Χαλάνδρι και Μαρούσι
Κοινωνία

Συνελήφθη 27χρονος, μέλος συμμορίας, που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε Χαλάνδρι και Μαρούσι

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τις απογευματινές ώρες της 5ης Μαΐου 2021, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, 27χρονο μέλος συμμορίας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Τις μεσημβρινές ώρες της ίδιας μέρας, ο 27χρονος με συνεργό του, παραβίασαν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στο Χαλάνδρι και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο, που περιείχε χρηματικό ποσό, διάφορα έγγραφα και κλειδιά.

Κατά τις απογευματινές ώρες, ο συλληφθείς εντοπίστηκε στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο και οδηγήθηκε αρχικά στο οικείο Τμήμα και στη συνέχεια στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω κλοπής. Στο αυτοκίνητο βρέθηκε και κατασχέθηκε κατσαβίδι.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, προέκυψε ότι ο 27χρονος, από κοινού με άλλο άτομο, είχαν συστήσει συμμορία που προέβαινε, από τις αρχές του 2021, σε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στις περιοχές Χαλανδρίου και Αμαρουσίου.

Όσον αφορά στη μεθοδολογία τους, κινούμενοι πρωινές και απογευματινές ώρες, στοχοποιούσαν διαμερίσματα πρώτου ορόφου, εισέρχονταν σε αυτά παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας.

Ακόμη, μεριμνούσαν, αμέσως μετά το πέρας της εγκληματικής τους δράσης, να διοχετεύουν τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους, για να μη βρεθούν στη κατοχή τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών, με την ίδια μεθοδολογία, από οικίες στο Χαλάνδρι και στο Μαρούσι.

Επιπροσθέτως, ο 27χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet