Συνεργασία για την Πολιτική Προστασία του Αμαρουσίου ζήτησε ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Συνεργασία για την Πολιτική Προστασία του Αμαρουσίου ζήτησε ο Γ. Πατούλης

Θέματα πολιτικής προστασίας και κατάλληλης προετοιμασίας για την έγκαιρη και ορθή αντιμετώπιση κάθε έκτακτου συμβάντος, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου, συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου, υπό την προεδρία του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Δήμου και των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης εστίασε στον αποτελεσματικό συντονισμό και στη συνεργασία όλων των δυνάμεων για την κατάλληλη διαχείριση οποιουδήποτε συμβάντος φωτιάς, δίνοντας έμφαση στον τομέα της πρόληψης και της λήψης μέτρων για την προστασίας του αστικού και περιαστικού πρασίνου. Εξαίροντας, παράλληλα, το σημαντικό έργο που επιτελεί η ομάδα πολιτικής προστασίας του Δήμου, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει στενή συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά κάθε κίνδυνος φωτιάς.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα μοιραία λάθη του παρελθόντος. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πολιτικής προστασίας οφείλουμε να επιδείξουμε τον ανώτατο βαθμό ετοιμότητας ώστε να διασφαλίσουμε ότι ούτε ένα στρέμμα πρασίνου δεν θα βρεθεί σε κίνδυνο» ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Εστίασε, επίσης, στην επικείμενη αλλαγή ηγεσίας του ΙΓΕ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη νέα διοίκηση θα υπάρξει καλύτερη συνεργασία σε επίπεδο προστασίας του Δάσους Συγγρού απ’ ότι στο παρελθόν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος, Ευάγγελος Καραμφυλλίδης, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), Γεώργιος Μπαλωτής, το μέλος του Δ.Σ του ΙΓΕ, Παναγιώτης Σκοτειδάκης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γεώργιος Πετρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Αναστάσιος Χαχλάκης, o εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης, Κωνσταντίνος Μούγιος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Βλάσσης Σιώμος.   

Επίσης, από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχαν ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Βίκυ Σκίτσα και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet